image

Adobe verwijdert DigiNotar uit Reader en Acrobat

maandag 19 september 2011, 10:55 door Redactie, 3 reacties

Zoals eerder aangekondigd heeft Adobe het DigiNotar Qualified CA root certificaat van de Approved Trust List (AATL) in Reader en Acrobat X verwijderd. De software zou de nieuwe lijst automatisch downloaden, maar toch krijgen gebruikers die zeker willen zijn het advies om handmatig te controleren of ze over de laatste versie beschikken.

In de toekomst zal Adobe ook de AATL in Acrobat en Adobe Reader 9 automatisch bijwerken, maar hiervoor zal eerst nog een update moeten verschijnen. In de tussentijd kunnen gebruikers het DigiNotar-certificaat handmatig verwijderen.

Gevolgen
Een direct gevolg van de verwijdering is dat alle documenten die digitaal ondertekend zijn door een door DigiNotar gecertificeerde partij (bijvoorbeeld een notaris) een waarschuwing zullen geven in Adobe Reader (die gebruikt maakt van de AATL). De waarschuwing betreft de betrouwbaarheid van het document.

Daarnaast bestaat door het beveiligingsincident bij DigiNotar de mogelijkheid dat documenten zijn voorzien van valse handtekeningen, aldus overheidsinstantie Logius op de eigen website.

Reacties (3)
19-09-2011, 13:02 door eMilt
Tja, als Adobe nou gewoon de certificate store van het onderliggende OS zou gebruiken dan zou het een stuk makkelijker worden.
19-09-2011, 16:15 door Anoniem

Tja, als Adobe nou gewoon de certificate store van het onderliggende OS zou gebruiken dan zou het een stuk makkelijker worden.
Dat zou inderdaad beter zijn.

De update werkt nog steeds niet goed bij. De diginotar CA is nog steeds vertrouwd in Acrobat 9.
19-09-2011, 22:18 door Skizmo
Kan iemand mij uitleggen waarom er root certificates in een document reader zitten ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.