image

China ontkent hack van Japans defensiebedrijf

woensdag 21 september 2011, 11:07 door Redactie, 2 reacties

De Chinese overheid zegt dat het niet verantwoordelijk is voor de aanval op het Japanse defensiebedrijf Mitsubishi Heavy Industries. "De Chinese overheid heeft hacking-activiteiten altijd veroordeeld. Dit is ten strengste verboden bij de wet", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. "China is één van de voornaamste slachtoffers van hacking...het beschuldigen van China dat het de bron van hackingaanvallen is, is niet alleen ongegrond, het is ook niet bevorderlijk voor de internationale samenwerking op het gebied van internetveiligheid."

Trojaanse paard
Aanvallers hadden spear-phishing e-mails naar het Japanse bedrijf gestuurd, waardoor 83 servers en werkstations met malware besmet raakten. In één van de Trojaanse paarden werden Chinese karakters aangetroffen. Toch wil dit niet zeggen dat China ook achter de aanvallen zit, aldus de Japanse professor Motohiro Tsuchiya. Mogelijk hebben de aanvallers met opzet deze karakters achtergelaten, om China zo de schuld te geven.

"Echter, het aantal cyberaanvallen afkomstig uit China gericht op vertrouwelijke informatie is aan het groeien en de Verenigde Staten zijn ook op hun hoede. Het is belangrijk voor aangevallen bedrijven om de feiten van de aanvallen en hun ervaringen te delen, zodat anderen hier hun voordeel mee kunnen doen."

Reacties (2)
21-09-2011, 12:35 door Anoniem
Titel had beter kunnen zijn: China liegt wederom over hackingpraktijken
21-09-2011, 16:03 door spatieman
klopt.
want alle hackers zijn in dienst van de CN overheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.