image

USB-tweeling maakt delen van bestanden kinderspel

woensdag 21 september 2011, 11:35 door Redactie, 3 reacties

Voor Mac-gebruikers die bestanden met een andere computer op het internet willen uitwisselen, is er nu een "USB-tweeling" verschenen. De iTwin USB-stick bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat in een computer, en de bestanden op de machine zijn vervolgens vanaf het internet te bereiken voor een computer waar het tweede deel van de stick in gaat.

De hardware was er al voor Windows, maar is nu ook voor Mac OS X verschenen. Ook is het mogelijk om gegevens tussen Mac en Windows computers uit te wisselen. De iTwin gebruikt AES 256-bit encryptie en twee-factor authenticatie en kost 99 dollar.

Reacties (3)
21-09-2011, 11:52 door Anoniem
vpn'netje en airdrop werkt ook. scheelt je 100 dollar


-
jdw
21-09-2011, 12:33 door Anoniem
Leuk bedacht, maar is een Amerikaans bedrijf.
De regering kijkt dus vrolijk mee...
23-09-2011, 16:39 door Anoniem
Hoe het "werkt" vertelt niet veel meer dan hoe je het gebruikt, ik snap na het lezen van de pdf en het zien van de video maar een deel van hoe het werkt.

Ze zeggen wel dat de bestanden niet via de sticks maar via het internet worden overgebracht. Hoe krijgt die stick dat voor elkaar? Moet je software installeren voordat het werkt? Moet er iets in een firewall worden opengezet om de andere computer te kunnen gebruiken? Of maken beide kanten verbinding met een server?

Maar goed, ik hoef geen antwoord op die vragen te hebben want dit is gewoon onhandig. Als ik een bestand moet uitwisselen met iemand die de andere helft van mijn stick niet bij de hand heeft houdt het al op, laat staan als ik een aantal mensen heb met wie ik bestanden deel. Symmetrische versleuteling waarbij het distribueren van je sleutel door de fysieke verpakking ook nog eens verplicht langs een fysieke weg moet, dat is waar dit op neerkomt. Voor dat probleem waren een poosje terug al oplossingen bedacht. Doe mij maar GPG, SSH, en andere technieken die van die oplossingen gebruik maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.