image

IPCop Firewall en VPN volledig in Nederlands

maandag 26 september 2011, 10:36 door Redactie, 3 reacties

Er is een nieuwe versie van IPCop verschenen, de op Linux-gebaseerde firewall en VPN. De Linuxdistributie begon ooit als een 'fork' van SmoothWall, maar is inmiddels een op zichzelf staande distributie die een computer in een eenvoudig te beheren firewall omtovert. Eén van de nieuwe features is de hardwarematige ondersteuning voor Cobalt, Sparc en PPC Platformen.

Verder is er een nieuw installatieprogramma om de firewall op USB-sticks en harde schijven te installeren en interface kaarten aan willekeurige netwerken toe te kennen. Ook is toegang tot de webinterface nu met een wachtwoord beveiligd en is de Nederlandse vertaling van de software afgerond. IPCop 2.0 is via Sourceforge te downloaden.

Reacties (3)
26-09-2011, 10:55 door Walter
Ja fijn, alles in het Nederlands, terwijl alle handleidingen en howto's in het Engels zijn.
Dit soort spul gewoon lekker in het Engels houden, dat is een stuk prettiger beheren.
26-09-2011, 11:52 door fluffyb53
Hopelijk worden er meer netwerkkaarten ondersteund dan in de vorige versie. Ander probleem bij vorige versies was ivg met home routers de maximale throughput. Op bv een 30 mbit breedband verbinding had je soms maar een 1/3 van die snelheid. Ik heb nooit de oorzaak gevonden van dit probleem. Anderzijds toch wel goed met veel add-ons.
26-09-2011, 19:51 door P5ycH0
Mijn haren gaan altijd overeind staan bij NL-talige software...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.