image

Autorun-wormen plagen Afrika

dinsdag 27 september 2011, 06:22 door Redactie, 2 reacties

Computerwormen die zich via de Autorun-functie van Windows verspreiden, vormen de grootste dreiging in Afrika, aldus cijfers van Microsoft. Met name in Zuid-Afrika, Nigeria en Egypte zijn veel geïnfecteerde computers. Bij de verschillende landen die de softwaregigant onderzocht, bleek dat tussen de 40% en 56% met wormen waren besmet. De Rimecud-worm (alias Mariposa botnet) en Autorun, een generieke benaming, waren de twee meest voorkomende malware-families. De twee wormen kunnen zich verspreiden via Autorun en gedeelde netwerkmappen.

Update
Het probleem is dat veel gebruikers in Afrika nog steeds met Windows XP Service Pack 2 werken. De ondersteuning van het besturingssysteem eindigde vorig jaar juli. Sindsdien ontvangen deze gebruikers dan ook geen beveiligingsupdates meer, waaronder de update die de Autorun-functionaliteit aanpast. Die zorgt ervoor dat USB-sticks niet automatisch worden gestart.

Microsoft adviseert gebruikers in deze landen dan ook om Service Pack 3 te installeren, de Autorun-update te downloaden, sterke wachtwoorden te gebruiken en een virusscanner te installeren.

Reacties (2)
27-09-2011, 12:12 door Anoniem
In Nigeria hebben toch alleen rijke prinsen een computer.
27-09-2011, 18:14 door Anoniem
Klopt en in Nederland draagt iedereen klompen, vreemde snuiter ben je.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.