image

Scriptkiddies kapen Twitteraccount USA Today

dinsdag 27 september 2011, 06:33 door Redactie, 0 reacties

Aanvallers die zichzelf "The Script Kiddies" noemen zijn erin geslaagd het Twitteraccount van USA Today te kapen en valse tweets te versturen. Eerder eiste dezelfde groep ook al de 'hack' op van het NBC Twitteraccount. Daar werden de inloggegevens mogelijk via een keylogger bemachtigd. Ook hier verstuurden de kapers valse tweets, die over een terroristische aanslag gingen.

Hoe de aanvallers nu binnen wisten te komen is onbekend. USA Today laat weten dat het account gehackt was en dat het samen met Twitter de situatie heeft opgelost. Het Twitteraccount van The Script Kiddies, dat in één van de valse tweets werd genoemd, is inmiddels offline gehaald.

Protest
Wat betreft de aanval op het NBC Twitteraccount laat de groep in een interview weten dat de er gapende gaten in de beveiliging van de Amerikaanse zender zitten. "Toen we het idee kregen duurde het vier minuten voordat we het Twitteraccount hadden", aldus een woordvoerder van de groep. "NBC heeft meer beveiligingslekken waarvoor we ze proberen te waarschuwen." De aanvallen zouden bedoeld zijn als protest tegen de Amerikaanse Patriot Act.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.