image

Betfair verzwijgt creditcarddiefstal 3 miljoen klanten

maandag 3 oktober 2011, 17:00 door Redactie, 2 reacties

Het internationale gokbedrijf Betfair heeft de diefstal van de creditcardgegevens van drie miljoen klanten achttien maanden verzwegen. Aanvallers wisten 3,1 miljoen accountnamen met de versleutelde beveiligingsvraag, 2,9 miljoen gebruikersnamen en 90.000 gebruikersnamen met bankrekeninggegevens buit te maken.


Crash
Betfair ontdekte de aanval pas twee maanden nadat die had plaatsgevonden, toen een server in een Maltees datacentrum crashte, zo bericht de Daily Telegraph. De aanvallers hackten in totaal elf servers van het bedrijf.

Volgens Betfair besloot het klanten niet in te lichten omdat het de gegevens onbruikbaar had gemaakt en alle gestolen informatie wist terug te halen. Het gokbedrijf denkt dat de aanval het werk is vanuit Cambodja opererende criminelen.

Reacties (2)
03-10-2011, 18:18 door Anoniem
Volgens Betfair besloot het klanten niet in te lichten omdat het de gegevens onbruikbaar had gemaakt en alle gestolen informatie wist terug te halen.

Ik zie dat zo voor me, als in een Hollywood film.

De systeembeheerder van Betfair zit in een donkere kamer naar zijn beeldscherm te kijken. Hij volgt het spoor van de data. De aanvaller was niet zo voorzichtig. Op iedere PC waar de data even is geweest, zijn een paar bits achter gebleven, die de beheerder vindt en hem in staat stelt verder te speuren.

Eindelijk komt hij op de server van de dader. Hij kopieert de data terug naar de eigen server en sluit vervolgens snel de verbinding zodat de dader er niet meer bij kan.

Dat er nog bedrijven zijn die durven beweren dat er niets aan de hand is als ze de gestolen data maar hebben teruggehaald, begrijp ik. Maar dat er dan nog beheerders zijn die het wagen hun baas zulke onzin uit te laten kramen, snap ik niet.

Peter
03-10-2011, 23:36 door Night
Laat een druppel inkt in een glas water vallen en probeer het er dan maar eens weer uit te halen. Sommige zaken kun je niet ongedaan maken (dachten we tenminste: iets met entropie en derde wet van de termodynamica).

Tot voor kort onmogelijk maar nu hebben we betfair.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.