image

Firefox blokkeert crashende McAfee plugin

woensdag 5 oktober 2011, 10:21 door Redactie, 1 reacties

Mozilla heeft een Firefox-plugin van anti-virusbedrijf McAfee geblokkeerd omdat het beveiligings- en stabiliteitsproblemen zou veroorzaken. Het gaat om de SriptScan software die standaard onderdeel van de McAfee virusscanners is. De plugin controleert op kwaadaardige scripting code die in de browser draait. Volgens Mozilla veroorzaakt de plugin een groot aantal crashes en besloot het daarom de software te blokkeren.

"Als Mozilla wordt gewezen op add-ons, plugins of andere third-party software die de Firefox security, stabiliteit of prestaties compromitteren en aan bepaalde criteria voldoet, kan de software voor algemeen gebruik worden geblokkeerd", stelt de browserontwikkelaar. De software zou volgens deze bugmelding de afgelopen week voor een kleine 7.000 crashes hebben gezorgd.

Oplossing
Aan de hand van de bugmelding besloot Mozilla tot het blokkeren over te gaan. McAfee zou inmiddels met Mozilla samenwerken om het probleem op te lossen. Eerder werd ook al een keer de SiteAdvisor plugin van McAfee geblokkeerd. Als tijdelijke oplossing stelt McAfee dat gebruikers de software weer kunnen inschakelen.

Reacties (1)
05-10-2011, 11:14 door Rubbertje
Reactie verwijderd door Bastos.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.