image

Dakloze hacktivist is Commander X, ontkent schuld

woensdag 5 oktober 2011, 10:59 door Redactie, 4 reacties

De 47-jarige Christopher Doyon die afgelopen maand door de FBI werd gearresteerd, is naar eigen zeggen 'Commander X', maar heeft niet in de computers van Santa Cruz County ingebroken. De dakloze Doyon ziet in de arrestatie een onderdrukking van daklozen. Volgens de openbare aanklager is Doyon onderdeel van het Peoples Liberation Front, een hacktivistische organisatie die verschillende websites via DDoS-aanvallen zou hebben platgelegd. Ook zou Commander X een lid van hackerscollectief Anonymous zijn.

"Ik ben Commander X", liet Doyon buiten het het gerechtshof weten. "Ik ben zeer trots en nederig om een onderdeel van Anonymous te zijn." Ook zou de dakloze hacker één van de oprichters van het Peoples Liberation Front zijn. Hij werd op 22 september door FBI-agenten gearresteerd. Volgens Doyon is er geen bewijs tegen hem. Hij wordt ervan verdacht achter operatie "Peace Camp 2010" te zitten, waarbij verschillende County websites werden platgelegd.

Twitterverbod
Doyon is in afwachting op de rechtszaak op vrije voeten gesteld en mag geen Twitter, Facebook en IRC gebruiken. "Ze hebben mijn vrijheid van meningsuiting afgenomen", zo liet hij weten. Eerder pleitte de advocaat van Doyon voor het legaliseren van DDoS-aanvallen.

Reacties (4)
05-10-2011, 12:03 door KwukDuck
Nuttig verbod, zit er een agent naast hem? Of gaan ze ervan uit dat hij niet weet wat vpn/tor/i2p is?
05-10-2011, 12:26 door Anoniem
Waarom mag hij geen twitter, facebook of IRC gebruiken, zolang hij zich maar niet schuldig maakt aan (verdere) strafbare feiten ? Hebben dit soort maatregelen nut, of is het meer het 'pesten' van verdachten ?
05-10-2011, 13:25 door Anoniem
Doyon is in afwachting op de rechtszaak op vrije voeten gesteld en mag geen Twitter, Facebook en IRC gebruiken.

Hebben ze die drie expliciet genoemd? Wel e-mail? Wel MySpace?

Peter
05-10-2011, 20:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.