image

Faillissement DigiNotar kost VASCO 3,6 miljoen euro

woensdag 5 oktober 2011, 11:26 door Redactie, 3 reacties

Het faillissement van de gehackte Beverwijkse SSL-uitgever DigiNotar, kost moederbedrijf VASCO tussen de 2,5 en 3,6 miljoen euro, zo laat het zelf weten. In het schadebedrag zijn nog niet de kosten meegerekend van eventuele claims die VASCO nog te wachten staan. DigiNotar werd op 20 september door een Haarlemse rechtbank failliet verklaard. DigiNotar werd begin dit jaar voor 10 miljoen euro door VASCO overgenomen.

Het Nederlandse bedrijf werd door een naar eigen zeggen Iraanse student gehackt. De aanvaller genereerde vervolgens honderden valse certificaten, waarmee Iraanse Gmail-gebruikers werden afgeluisterd. DigiNotar ontdekte uiteindelijk de aanval, maar besloot die te verzwijgen. Ook moederbedrijf VASCO liet niets van zich horen.

Kosten
De totale kosten van het faillissement worden in het derde kwartaal van dit jaar verwacht, aldus voorzitter en CEO Kendall Hunt. Toch sluit het bedrijf niet uit dat er in de toekomst nog verborgen kosten bijkomen. Inmiddels is er ook een K8-formulier bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission ingediend.

Reacties (3)
05-10-2011, 12:15 door Anoniem
Als financial dummy ga ik rekenen en kom toch echt uit op 13,6 miljoen euro aan kosten....zonder kosten meegerekend van eventuele claims. Of hadden ze al 6,4 miljoen euro winst gedraaid sinds de overname een paar maanden geleden?????
05-10-2011, 18:40 door Anoniem
Ik denk dat de verliezen niet geraamd mogen worden op 13,6 miljoen, Vasco zal wel een aantal assets uit diginotar hebben overgenomen. Anders zou het idd straf zijn, moesten ze op een paar maanden 6.4 miljoen winst maken, dan hebben ze voor diginotar veel te weinig betaald. Mss maar goed ook dan...
08-10-2011, 21:43 door Anoniem
Ken Hunt + Jan Valcke + Alex, van Vasco, waren maanden voor de ondergang van Diginotar al verwittigd dat het mis zat met hun SSL structuur, en hebben er toen bewust voor gekozen om er NIETS aan te doen, om maar de klanten gerust te houden. Hopende dat het van zelf over zou waaien. Het fijt dat de httpS://www.vasco.com nog steeds het zelfde gare certificaat gebruikt zegt dat ze er niet van geleerd hebben.

Typisch kortzichtig Mis-management !!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.