image

Google onthult Remote Desktop via Chrome browser

maandag 10 oktober 2011, 09:55 door Redactie, 3 reacties

Google heeft een nieuwe feature onthuld waardoor Chrome-gebruikers via de browser controle over een andere computer geeft. Het gaat zowel om Windows, Linux, Mac en Chromebook-versies van de browser. Via de applicatie, die zich nog in de bètafase bevindt, kan een gebruiker toegang tot alle bestanden krijgen. Voor het opzetten van de verbinding moet de gebruiker die toegang tot zijn computer verleent, een code generen die de andere gebruiker moet invoeren. Voor elke remote desktop sessie is het genereren van een code nodig.

De extensie is vooral handig voor gebruikers die op verre locaties technische ondersteuning nodig hebben, en kan daarmee een alternatief voor een remote desktop-oplossing zoals TeamViewer zijn. Inmiddels hebben al 14.000 mensen de extensie gedownload.

Open source
Volgens een Google-werknemer wordt er een P2P-verbinding via libjingle opgezet, die zowel UDP, TCP of een relay via Google kan zijn. Verder moet een PseudoTcp implementatie in libjingle voor een betrouwbare verbinding zorgen. Hier bovenop draait een SSL-verbinding.

Er is nog geen specificatie voor het protocol, maar Google is van plan om dat in de toekomst te publiceren. De implementatie en broncode zijn beide open source.

Reacties (3)
10-10-2011, 10:20 door Erik van Straten
In deze forumbijdrage uit ik mijn zorgen hierover: http://www.security.nl/artikel/38769/1/Chrome_Remote_Desktop.html
10-10-2011, 14:12 door Eerde
Toch weer mooi van Google !
10-10-2011, 14:38 door Anoniem
En kan je hier mee ook files naar de server verzenden?
Dan zou dit wel een mooie oplossing zijn voor mac gebruikers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.