image

Duitse overheid ontkent gebruik politie-spyware

maandag 10 oktober 2011, 10:25 door Redactie, 4 reacties

De Duitse overheid ontkent dat het Bundeskriminalamt (BKA) de door CCC onthulde politie-spyware heeft ingezet. De hackersgroep openbaarde dit weekend de Bundestrojaner, waarmee Skype-gesprekken zijn af te luisteren en wachtwoorden te onderscheppen. Ook is het mogelijk om applicaties te installeren en bestanden te lezen en aan te passen. Door een beveiligingslek in de software en implementatie zou iedereen vanaf het internet toegang tot met deze malware besmette computers kunnen krijgen.

Steffen Seibert, woordvoerder voor bondskanselier Angela Merkel, laat weten dat de federale recherchedienst de door CCC onthulde malware nooit heeft gebruikt. "Misschien andere afdelingen wel?", stelt Mikko Hypponen van het Finse F-Secure op Twitter.

Er gaan nu geruchten dat het Duitse DigiTask de spyware zou hebben ontwikkeld. In een eerder door WikiLeaks geopenbaard document wordt DigiTask in verband gebracht met het onderscheppen en afluisteren van Skype-gesprekken.

Reacties (4)
10-10-2011, 12:34 door Preddie
Ontkennen ..... duh natuurlijk ontkennen ze dit, toegeven zou wel het laatste zijn wat je zou verwachten ... :S

Steffen Seibert, woordvoerder voor bondskanselier Angela Merkel, laat weten dat de federale recherchedienst de door CCC onthulde malware nooit heeft gebruikt.

Natuurlijk is mevrouw Merkel altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van haar federale recherchedienst ....... wat verwacht je anders :P :P :P
10-10-2011, 14:40 door spatieman
jaja..
ontkennen.
een maat van me, die redelijk dicht bij de DE bron zit, zij dat ze zelf van plan waren (ze= overheid) om ieder soort beveiliging te verbieden ,zodat de polizei met alle middelen een computer konden hacken..
10-10-2011, 15:41 door Anoniem
BKA heeft deze spyware niet gebruikt. BKA gebruikt zijn eigen spyware.
De Bundestrojaner is wel van een opsporingsinstantie maar we weten officieel (zeggen) niet van wie.
Is toch niks ontkennen?
10-10-2011, 21:55 door Anoniem
de Duitsers doen wel meer rare dingen, bouwen muren om ze later weer af te breken, hebben een inlichtingendienst die geen inlichtingen vergaard, bouwen spyware om dat nooit in te zetten etc etc

Toedeloe
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.