image

Twitteraccounts Britse politie gehackt

dinsdag 11 oktober 2011, 10:29 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers zijn erin geslaagd twee Twitteraccounts van de Britse politie te kapen en allerlei berichten te versturen. Het ging om twee accounts van de Greater Manchester Police, die bij elkaar zo'n 1700 volgers hebben. "We zijn gehackt en verontschuldigen ons voor verstuurde tweets of privéberichten die je hebt ontvangen en proberen het probleem op te lossen. Negeer alles!", aldus één van de bobbies via Twitter. Vervolgens laat het account weten dat het wachtwoord is gewijzigd en volgers geen privéberichten meer zouden moeten ontvangen.

De verstuurde tweets maakten onder andere reclame voor afvallen en linkten naar een website. Ook zouden volgers vervelende privéberichten hebben ontvangen. Nadat de accounts waren hersteld adviseert de politie volgers ook om naar hun eigen wachtwoorden te kijken. "Zijn je wachtwoorden robuust genoeg en worden ze regelmatig veranderd?"

Reacties (1)
11-10-2011, 12:54 door Anoniem
Elke idioot weet dat bij twitter, wachtwoord veranderen vaak geen zin heeft. Het gaat om de permissies die je aan apps toekent.. gewoon niet overal op 'allow' drukken...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.