image

163 nieuwe netwerkaanvallen onthuld

dinsdag 11 oktober 2011, 10:08 door Redactie, 1 reacties

Een Finse netwerkbeveiliger beweert dat het 163 nieuwe geavanceerde aanvallen heeft ontdekt waarmee netwerken zijn aan te vallen. Het gaat om de zogeheten 'advanced evasion technique' (AET) en het is de tweede keer dit jaar dat het bedrijf StoneSoft hiervoor waarschuwt. In februari ging het nog om 124 nieuwe aanvalsmethoden. Door de aanvallen, die over verschillende protocollen lopen, waaronder IPv4, IPv6, TCP en HTTP, kunnen aanvallers IPS (Intrusion Prevention System) omzeilen.

Volgens de netwerkbeveiliger is het probleem nu al een jaar bekend, maar is de bescherming tegen AETs nog steeds dramatisch. "Maar weinig leveranciers begrijpen de omvang van dit probleem." De meeste leveranciers die het probleem erkennen, zouden niet in staat zijn om een oplossing te ontwikkelen. "In plaats daarvan houden ze zich met tijdelijke oplossingen bezig. De rest negeert het probleem en doet niets", zegt CEO Ilkka Hiidenheimo.

Reacties (1)
11-10-2011, 11:06 door Anoniem
Ilkka Hiidenheimo kan zeggen wat ie wil, maar die "onthulling" eerder dit jaar bleek na het nodige onderzoek vooral een goedkope PR stunt.

Ja, er zullen ongetwijfeld mogelijkheden bestaan om IPS systemen te omzeilen, maar zolang StoneSoft van de daken schreeuwt dat het een groot probleem is maar vervolgens geen enkel gedetailleerd voorbeeld geeft en zich hult in wollige termen en vage omschrijvingen slaat bij mij de BS meter uit.

Laat ze eerst maar eens concrete “proof of concept” code openbaren, dan hebben ze tenminste nog recht van spreken. Wederom een storm in een glas water in de hoop dat ze met bangmakerij meer geld kunnen verdienen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.