image

D66 wil minder privégegevens bij overheid

dinsdag 11 oktober 2011, 09:54 door Redactie, 4 reacties

Privacygevoelige informatie van elke Nederlander wordt intensief opgeslagen, maar de overheid is niet in staat om de veiligheid van deze gegevens volledig te garanderen, aldus D66-Kamerlid Wassila Hachchi. Ze vindt dat het kabinet niet meer privacygevoelige gegevens digitaal moet opslaan dan strikt noodzakelijk

Garantie
"Steeds vaker dringt de vraag zich op hoe veilig onze gegevens bij de overheid zijn. De overheid kan de veiligheid van gevoelige gegevens niet honderd procent garanderen. Risico’s kunnen het best worden beperkt door zo min mogelijk privacygevoelige gegevens op te slaan."

Hachchi vindt dan ook dat de overheid zich bewust moet zijn van de risico’s van digitaal opgeslagen gegevens. "Het nut, de noodzaak en de beveiliging van personendatabases blijkt in veel gevallen onvoldoende." Ze stelt daarnaast dat de overheid meer ICT-expertise moet binnenhalen.

Reacties (4)
11-10-2011, 11:08 door Anoniem
Die zijn er snel bij ! (Pffff)
Maar hoe moet dat dan met al die data-analisten en dure data-mining projecten van BZK en de stiekeme afspraken met Amerika ?
Amerika is failliet maar ondertussen liggen daar al onze financiele administraties(Swift) + persoonlijke prive gegevens (o.a. via Esta en de rest) en cup&yoni en penismaten.(via de bodyscanner) (veilig gevoel?/industriele&burger spionage.)
Misschien dat D66 ook eens kan kijken naar de OV-chipkaart, een duur systeem om de ov-gebruiker meer te laten betalen voor minder kwaliteit plus de verschrikkelijke opslag en misbruik van gegevens.
Big data = disaster for humanity
11-10-2011, 15:14 door spatieman
[admin] Hou het gezellig [/admin]
11-10-2011, 22:47 door quikfit
Te laaaat.....
12-10-2011, 13:30 door Anoniem
Landverraad & Collaboratie.
Onze daadkrachtige regering kan deze personen die onze (persoonlijke) veiligheden op het spel hebben gezet, zoals hier in 1 van de reacties : Het doorspelen van gevoelige data/informatie aan Amerika, makkelijk opsporen en vervolgen.
Te denken valt hier aan de personen die meewerkten aan deze verdragen. (Balkenende en de overige verantwoordelijke personen en/of ministeries.)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.