image

FBI arresteert 'Hollywood-hacker'

donderdag 13 oktober 2011, 11:22 door Redactie, 4 reacties

De FBI heeft een 35-jarige man gearresteerd die de e-maillaccounts van allerlei Hollywood-sterren kraakte en zo vertrouwelijke informatie en naaktfoto's buitmaakte. Christopher Chaney wordt beschuldigd van het verkrijgen van toegang tot een beveiligde computer, het beschadigen van beschermde computers zonder toestemming, aftappen en identiteitsdiefstal. Volgens onderzoekers gebruikte Chaney "openbare bronnen" om informatie over zijn slachtoffers te verzamelen. Het ging onder andere om Mila Kunis, Christina Aguilera en Scarlett Johansson. In totaal werden meer dan 50 e-mailaccounts gekraakt.

Wist Chaney eenmaal toegang tot een e-mailaccount te krijgen, dan maakte hij e-mails en bestanden buit. Via het adresboek van de gekraakte accounts kwam hij nieuwe slachtoffers op het spoor. Hoe hij toegang wist te krijgen wordt niet duidelijk in het bericht van de FBI. Daarin staat dat hij ook de controle over de computers van zijn slachtoffers had.

Gevangenisstraf
Bij veel van de gekraakte accounts wijzigde Chaney de instellingen, zodat inkomende e-mail automatisch naar hem werd doorgestuurd, ook al was het wachtwoord door de slachtoffers aangepast. De foto's die hij wist te stelen werden vervolgens aan verschillende blogs aangeboden. Chaney hangt een maximale gevangenisstraf van 121 jaar boven het hoofd.

Reacties (4)
13-10-2011, 12:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-10-2011, 13:50 door Anoniem
121 jaar dat is bizar,waarom niet de doodstraf jajajajaj
13-10-2011, 14:12 door Anoniem
In nederland krijg je 5 jaar voor moord. In amerika krijg je mogelijk 121 jaar voor het hacken van naaktfotos en chantage.
Als je dat nou eens omdraait kloppen de wetten iets beter :p.
13-10-2011, 14:32 door Anoniem
Tja vervelend voor hem. Belangrijker is de vraag: waar vind ik die naakfoto's? ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.