image

Valse Android Netflix app steelt wachtwoorden

donderdag 13 oktober 2011, 11:50 door Redactie, 0 reacties

Onderzoekers hebben een valse versie van de officiële Android Netflix applicatie ontdekt, met als doel het stelen van inloggegevens. De officiële app, die eerder dit jaar uit kwam, verscheen onlangs op de Android Marktplaats met ondersteuning voor verschillende apparaten. "Door een gat in de beschikbaarheid, gecombineerd met de grote interesse van gebruikers die deze populaire service op hun Android willen draaien, is het de perfecte dekmantel voor deze valse applicatie", zegt Shunichi Imano van Symantec.

Zodra gebruikers hun gegevens invoeren, worden die naar een remote server gestuurd en verschijnt de melding dat de applicatie niet compatibel met de hardware is en men een nieuwe versie moet downloaden. De virusbestrijder laat niet weten waar de valse app werd aangetroffen.

Mobiele malware
Symantec bracht verschillende manieren in kaart waardoor aanvallers besmette Android-telefoons kunnen misbruiken. Het gaat dan om het versturen van dure sms-berichten, kapen van mobiele TAN-codes, adware en fraude met zoekmachines.

De grootste dreiging waar Android-gebruikers mee te maken krijgen zijn apps die dure sms-berichten versturen. In sommige gevallen gaat het om berichten die de gebruiker 10 euro kosten. "De openheid van het Android platform heeft zowel voor- als nadelen. Hoewel we van de gemakken kunnen genieten, moeten we ook bewust zijn van de mobiele beveiligingsproblemen", besluit Beannie Cai.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.