image

Duitse "super-skimmer" krijgt 3 jaar cel

zondag 16 oktober 2011, 11:06 door Redactie, 1 reacties

Een Duitse man die geavanceerde skimmingtechnologie naar Groot-Brittannië wilde brengen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Thomas Beeckmann werd in juni van dit jaar in Londen gearresteerd. Volgens onderzoekers had hij via de specialistische apparatuur 170 miljoen euro per jaar kunnen stelen. "De apparatuur toonde een niveau van complexiteit die onderzoekers in dit land nog niet eerder hebben gezien", aldus de rechter.

Mogelijk was de apparatuur die Beeckmann bij zich had alleen bedoeld ter demonstratie aan potentiële kopers in Groot-Brittannië. De Duitser beschikte over elektronica die met Bluetooth technologie werkten. Skimmers zouden zo bankgegevens via geld- en betaalautomaten op een afstand van wel honderd meter kunnen stelen.

Naast het bezit van de elektronica bekende de Duitser ook dat hij het wachtwoord tot zijn versleutelde gegevens niet wilde afstaan, zo meldt de BBC.

Reacties (1)
18-10-2011, 21:08 door Anoniem
Wat is daar bijzonder aan ? En waarom met bluetooth als het over telefoon lijn kan gaan dan krijg je de data waar je ook bent zelfs in een andere land. Trouwens "skimmen" werkt toch niet meer ? Is de EMV dan niet veilig genoeg ;) ? Waarom schrappen wij de magneetstrip dan niet.. sukkels
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.