image

Skimmers stelen 1 miljoen euro bij slijterij

zondag 30 oktober 2011, 19:44 door Redactie, 4 reacties

Criminelen hebben bij een slijterij in Egmond aan Zee voor ruim één miljoen euro geskimd en meer dan duizend slachtoffers gemaakt. Dat laat de eigenaar van de winkel tegenover RTV Noord-Holland weten. Betalingsverwerker Equens ontdekt dat er iets mis was met de automaat van de slijter, die dit weekend werd vervangen.

Criminelen wisten op klaarlichte dag in september de automaat door een gemanipuleerd apparaat te vervangen. Daardoor werden bijna een maand lang betaalpassen geskimd en pincodes opgeslagen. Het geld werd onder andere in Toronto, Maleisië en Kuala Lumpur opgenomen. Het gestolen geld werd binnen een week door de banken op de rekeningen van slachtoffers teruggestort.

Reacties (4)
31-10-2011, 06:50 door Anoniem
Volgens mij is die miljoen dus niet gestolen BIJ de slijterij, maar VIA de slijterij .....
31-10-2011, 09:21 door Anoniem
Ach, de bank vergoed. (Mensen snappen toch niet dat dit hun eigen geld is.)
31-10-2011, 16:24 door Anoniem
Lang leven de betaalpas
01-11-2011, 09:46 door Anoniem
Iedereen die op één of andere wijze met beveiliging van hard- en software te maken heeft, weet dat de eigenaar daarvan zelf verantwoordelijk is voor het adequaat (laten) beveiligen hiervan.
Banken zijn de eigenaar of verstrekker van pinapparaten, deze apparaten zijn op hun infrastructuur aangesloten, dus zijn zij verantwoordelijk voor de beveiliging.
Het lijkt erop dat de banken de verantwoordelijkheid nemen en gedupeerde klanten schadeloos stellen, maar achterom worden deze kosten uiteraard rechtstreeks doorbelast aan dezelfde klant. Het wordt dus hoog tijd dat de banken deze kosten eens inzichtelijk maken én dat ze de apparatuur nu eindelijk eens skimproof maken. Zo moeilijk kan dat niet zijn.
Maar het is natuurlijk veel makkelijker om de kosten niet inzichtelijk te maken, rechtstreeks door te belasten en ondertussen mooi weer spelen: we stellen u toch schadeloos?!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.