image

"Chinese hackers geen bedreiging voor Westen"

maandag 31 oktober 2011, 13:35 door Redactie, 5 reacties

China is helemaal niet zo'n grote dreiging op internet als vaak door media en overheden wordt voorgesteld, aldus professor Desmond Ball. Veel recente cyberaanvallen worden aan China toegeschreven, maar volgens Ball, professor aan de Australische Nationale Universiteit, zijn de offensieve mogelijkheden zeer beperkt en bevat de eigen cyberverdediging en infrastructuur ook de nodige kwetsbaarheden. In zijn rapport "China’s Cyber Warfare Capabilities" stelt Ball dat China achter verschillende succesvolle aanvallen zit, maar dat de offensieve mogelijkheden "vrij rudimentair" zijn.

Gebruikte hackingtechnieken en malware zouden vrij eenvoudig te detecteren zijn en konden vaak worden verwijderd voordat er schade was aangericht of gegevens gestolen. Ook zou er geen bewijs zijn dat Chinese cybersoldaten goed beveiligde netwerken kunnen hacken of zeer vertrouwelijke informatie kunnen stelen.

Vijand
"Ze zijn niet in staat om op systematische wijze command en control, luchtverdediging en inlichtingennetwerken en databases van geavanceerde tegenstanders uit te schakelen, of misleidende operaties uit te voeren door in het geheim gegevens in deze netwerken te manipuleren", merkt Ball op.

Volgens de professor loopt China juist ver achter op de tegenstanders. Iets wat mogelijk nog jaren zo zal blijven. "Op z'n best kan China asymmetrische strategieën toepassen om de IT-afhankelijkheid van hun mogelijke tegenstanders aan te vallen." De offensieve eigenschappen kunnen vernietigend zijn, maar voornamelijk als ze "preventief" worden ingezet.

Reacties (5)
31-10-2011, 14:05 door Anoniem
De malware gebruikt in targeted attacks is niet eenvoudig te detecteren omdat het in lage distributie voorkomt en zero-days gebruikt. En waarom zou je iets willen uitschakelen als je de targeted attacks voor het verzamelen van gegevens gebruikt? Lekken in de 'infrastructuur' zijn voorspelbaar want die zo kom je aan die 'infrastructuur'.
31-10-2011, 14:39 door spatieman
en mijn oma (echt waar) die kan vliegen !!
31-10-2011, 19:39 door Anoniem
En de hack op RSA, en de daarop volgende hacks waren natuurlijk ook "vrij rudimentair".

Een gevalletje "Rust zacht, de overheid waakt over u"?
01-11-2011, 15:42 door Anoniem
Sja, vertel dat maar aan de dalai lama
Maar, ipv alles te kraken, en zonder de source uberhaupt te checken, het is een onmogelijk onderwerp. Kop maar met "geheime wapen USSR nog steeds niet bekend", even informatief.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.