image

Gevangenisstraf voor digitale bankrovers

dinsdag 1 november 2011, 14:28 door Redactie, 2 reacties

Twee Oekraïense mannen die via Trojaanse paarden 3,5 miljoen euro van bankrekeningen plunderden, zijn tot een gevangenisstraf van bijna vijf jaar veroordeeld. De 29-jarige Yuriy Konovalenk en 33-jarige Yevhen Kulibaba waren de leiders van een bende die computers met 'banking Trojans' infecteerde. Daarmee werden inloggegevens gekaapt en vervolgens transacties gedaan naar rekeningen van katvangers. Het geld werd vervolgens opgenomen of naar andere rekeningen overgemaakt.

Tijdens een politieactie op 29 september werden twintig individuen gearresteerd en computers, valse paspoorten, bankdocumenten en mobiele telefoons in beslag genomen. De bende was actief tussen september 2009 en maart 2010. In deze periode werd er geprobeerd 5 miljoen euro te stelen, waarbij er uiteindelijk 3,5 miljoen euro succesvol werd buitgemaakt, aldus de Metropolitan Police Central eCrime Unit.

Reacties (2)
01-11-2011, 15:58 door Anoniem
5 jaar in de staatsbijstand en daarna een lui leventje?
Toch wel die 3,5 miljoen teruggevorderd met dagrente hoop ik?
Dat zal ze leren.
02-11-2011, 11:18 door Anoniem
Gaarne eerdere anonieme post omtrend deze trieste ANP-stijl overheids'dienst'verheerlijking alsnog plaatsen, 'modereren' hoort niet gelijk te staan aan permanent weigeren van posts die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van de berichtgeving en het orakelen van een absurde Orwelliaanse gedachte (wat een kutboek is dat trouwens)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.