image

Google verklaart gerichte advertenties

woensdag 2 november 2011, 08:20 door Redactie, 5 reacties

Alle advertenties in Gmail en de Google zoekmachine zijn sinds kort voorzien van een verklaring en optie om de adverteerder te blokkeren. De "Why these ads" link moet gebruikers meer transparantie en keuze in getoonde advertenties bieden. Via de link is het ook mogelijk om het gericht adverteren door Google te stoppen. Gebruikers kunnen via de "Ads Preferences Manager" instellen dat ze bepaalde adverteerders willen blokkeren of zich voor gerichte advertenties willen uitschrijven.

Google waarschuwt adverteerders dat de nieuwe optie gevolgen kan hebben. "Als een gebruiker zich uitschrijft voor gepersonaliseerde advertenties op de zoekmachine en Gmail, kunnen je advertenties ze nog steeds bereiken, maar het bereik zal minder precies zijn. Als de gebruiker je advertenties blokkeert, zullen ze die niet meer in de toekomst zien." Gebruikers moeten wel bij Google zijn aangemeld om de opties in te stellen.

Reacties (5)
02-11-2011, 13:18 door Anoniem
zie liever advertenties waar ik wat aan heb dan advertenties voor inlegkruisjes e.d.
02-11-2011, 15:59 door Anoniem
Adblock.
Ik zie al jaren geen advertenties meer, hoewel dat natuurlijk niet helemaal netjes is. Ik gun de websites hun inkomsten wel, maar ik vertrouw de advertentienetwerken niet. Er zijn al meerdere gevallen geweest waarbij malware via advertenties verspreid wordt. Daar bovenop gaat mijn laptop enorm loeien van al die flash advertenties. Omdat ik niet wil discrimineren block ik alles, dus ook de "vriendelijke" testadvertenties van Google.
02-11-2011, 19:13 door Anoniem
Ik zie liever dat google geen persoonlijk profiel van mij meer aanlegt, dan dat ze alleen maar stoppen met het enige voordeel dat dit voor mij zou hebben.
02-11-2011, 22:35 door Anoniem
ik zat laast bij kennis op de laptop, ik was verbaast dat youtube reclame in hun video's had zitten. snap niet dat die advertenties uberhaupt geld opleveren. heb nog nooit maar dan ook nooit iets gekocht vanwege reclames op websites. maar sinds dat ik adblock gebruik heb ik hier gelukkig geen last meer van.
03-11-2011, 07:00 door Anoniem
Genereer je hier door ook niet weer een bepaald profiel?? bv. in mijn profiel heb ik mijn geslacht niet staan. Maar ga vervolgens wel op vrouwen georiënteerde advertenties, blokkeren. Conclusie de kans dat ik man ben word groter.
Gevolg adverteerders kunnen nu nog gerichter op hun doel groep adverteren. Het bereik zal dan wel minder zijn maar meer meer op de doel groep gericht.
Het percentage dat de adverteerder probeert te bereiken met zijn advertentie op google zal toenemen met als gevolg een afname in de advertentie kosten (minder verkeerde doelgroep benaderd) en een toename in opbrengst. (meer de juiste doelgroep benaderd).
Dus het is gewoon een win win situatie .. google kan adverteren met .kan nog gerichter advertenties op de internetter sturen. En de adverteerder weet dat het percentage dat bij de juiste doel groep komt nog hoger zal zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.