image

Mozilla waarschuwt ontwikkelaars voor Firefox 8

maandag 7 november 2011, 09:56 door Redactie, 10 reacties

Morgen verschijnt Firefox 8, reden voor Mozilla om add-on-ontwikkelaars te waarschuwen. Doordat er elke zes weken een nieuwe Firefox-versie uitkomt, was het lastig voor ontwikkelaars om hun uitbreidingen compatibel met de nieuwste versie te houden. Daarom zal Mozilla vanaf Firefox 8 de add-ons automatisch updaten, zodat ze ook voor de nieuwste versie werken.

Deze automatische "compatibility bumps" vinden één week na de lancering van de nieuwe browser plaats. Ontwikkelaars die hiervoor in aanmerking willen komen moeten echter wel een versie indienen die compatibel met het Aurora-kanaal is (Firefox 10), of hun bestaande versie op addons.mozilla.org upgraden. "Je nieuwe versie hoeft nog niet door de editors te zijn goedgekeurd, maar de add-on moet wel op de site staan", aldus Mozilla

In het geval de uitbreiding niet compatibel blijkt, worden ontwikkelaars gewaarschuwd. "Als de add-on door de controle heen komt, hoef je zes weken niets te doen."

Reacties (10)
07-11-2011, 10:56 door spatieman
Firefox begint steeds meer internet explorer trekjes te krijgen.
waarbij IE9 het alleen doet op W7en niet op XP, doet firefox het met de add-on's te fucken om de add-on bakkers te dwingen meer en meer tijd te investeren om hun meuk up2date te houden, met risico dat er bugs in komen.
07-11-2011, 11:03 door donnerd
Deze upgrade progres voert Google allang uit met chrome en moet zeggen... mij maakt het niet uit hoe snel er geupdate wordt.
07-11-2011, 11:07 door golem
Mij maakt het ook niet uit hoe snel chrome geupdate wordt.
Ik blijf er ver vandaan. :)
07-11-2011, 17:00 door Anoniem
Hm,je weet gewoon dat de ontwikkelaars niet zo snel zijn om een passende versie om de zes weken te maken.
Voor hen is het frustrerend,dit omdat die mensen niet aldaags tijd hebben om te programeren.
Want ze doen ook ander werk voor de kost.
Het programeren is hobby.
07-11-2011, 18:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-11-2011, 18:36 door Anoniem
Mozilla moet nodig een “Long Term Support" versie uitbrengen! Groot voordeel voor bedrijven en consument. Je ziet de voordelen al bij Ubuntu. Degene die gewoon een stabiele versie van Ubntu willen. En niet om de 6 maanden een nieuwe versie willen installeren. Bij Firefox komen er veel te snel nieuwe versies uit.
09-11-2011, 00:02 door Anoniem
8? Ik heb voor mijn Thunderbird addon al een auto-update-bericht gehad voor versie 9. Het is met die automatische checks wel iets beter geworden, maar het blijft irritant. En met elke versie testen zodra je iets nieuws toevoegt is niet meer te doen. Ik snap ook echt niet wat ze nu willen bereiken met dit nummeringssysteem.
09-11-2011, 12:58 door Anoniem
Nou, ik heb het gemerkt. Vanmorgen de upgrade uitgevoerd, en ineens werkt meer dan de helft van mijn addons niet meer. Leuk hoor.
09-11-2011, 14:14 door Rene V
Door Anoniem: Nou, ik heb het gemerkt. Vanmorgen de upgrade uitgevoerd, en ineens werkt meer dan de helft van mijn addons niet meer. Leuk hoor.

Yup, daarom wacht ik altijd minimaal een week voordat ik upgrade naar de laatste versie.
09-11-2011, 15:51 door Anoniem
De enige addon die voor mij echt cruciaal is (de overige zijn really nice to have, maar niet noodzakelijk) is Firebug en die wordt tot nu toe erg netjes bijgehouden. Chrome heeft een ingebouwde "Firebug"-achtige introspectiefunctie, maar die is net niet zo smooth als FB.

Verder heeft Mozilla erg hard zijn best gedaan om de ontwikkelaars community te helpen in de laatste maanden. Dat is een schril contrast met de periode daarvoor toen het devies vooral "slikken of stikken want wij willen hoge versienummers" leek te zijn.
Het is fijn om een hint van een doel (Aurora) te hebben waar je als devver naartoe kan werken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.