image

Politie arresteert skimmers in Leiden

maandag 7 november 2011, 10:25 door Redactie, 0 reacties

De politie Hollands Midden heeft drie mensen in Leiden aangehouden op verdenking van skimming. Het gaat om twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 22 en 29 jaar oud en een 18-jarige vrouw uit Canada. De politie werd gewaarschuwd door personeel van een winkel aan de Haarlemmerstraat. De medewerker had gezien dat een man aan het rommelen was met een pinautomaat, waarna hij de winkel was uitgelopen.

De man was eerder die ochtend met drie andere personen de winkel binnengelopen. Deze drie personen vroegen de aandacht van het personeel en de vierde man ging vervolgens naar de pinautomaat, wat door het personeel werd opgemerkt. De man die aan het apparaat rommelde is niet meer aangehouden, maar de drie personen die met hem de winkel inkwamen wel.

Onlangs werd er bij een slijterij in Egmond aan Zee voor één miljoen euro geskimd. Betalingsverwerker Currence waarschuwde vervolgens dat betaalautomaten met de oude magneetstrip extra risico lopen om geskimd te worden. Vanaf volgend jaar moeten alle automaten een chip gebruiken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.