image

Chinese Android marktplaatsen digitaal mijnenveld

dinsdag 8 november 2011, 11:06 door Redactie, 2 reacties

Het aantal Android-gebruikers in China groeit in rap tempo, wat ook geldt voor het aantal onofficiële marktplaatsen. Eigenaren van een smartphone die hier hun app downloaden lopen echter groter risico om met malware in aanraking te komen dan bij de officiële Google Marktplaats het geval is. Dat zegt anti-virusbedrijf Trend Micro. Inmiddels zijn er in China twintig onofficiële Android marktplaatsen. "De meeste kwaadaardige applicaties uit China zijn afkomstig van deze marktplaatsen", zegt analist Lion Gu.

Volgens hem zijn de marktplaatsen de beste manier om kwaadaardige apps onder een grote groep gebruikers te verspreiden. Het probleem is dat veel marktplaatsen niet de middelen hebben om alle aangeboden apps te monitoren en te testen. "Daardoor is de kans groter dat ze kwaadaardige applicaties hosten."

Daarnaast worden vanaf deze onofficiële marktplaatsen ook illegale en opnieuw verpakte applicaties aangeboden. De apps zijn dan voorzien van adware of spyware.

Reacties (2)
08-11-2011, 11:17 door Anoniem
Als al die Chinezen zo handig zijn dat ze een onofficiële marktplaats weten te installeren, kunnen ze toch ook wel even Lookout installeren???
08-11-2011, 13:10 door Anoniem
Ik denk niet dat lookout alle malware buiten de deur houd. Zeker niet als het een nieuwe soort malware is die nog niet bekend is?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.