image

Apple weert kwaadaardige apps met iOS 5 update

vrijdag 11 november 2011, 11:09 door Redactie, 3 reacties

Apple heeft een update voor besturingssysteem iOS 5 uitgebracht, waardoor het niet meer mogelijk moet zijn om kwaadaardige applicaties op de iPhone en iPad te installeren. Beveiligingsonderzoeker Charlie Miller demonstreerde onlangs hoe hij de code controle van Apple kon omzeilen en een kwaadaardige app in de App Store kon plaatsen. Apple reageerde fel door de hacker uit het programma voor ontwikkelaars te zetten.

iOS 5.0.1 verhelpt daarnaast ook het probleem bij de iPad 2 waardoor een aanvaller met fysieke toegang dankzij de Smart Cover toch toegang tot persoonlijke gegevens kon krijgen. Als de Smart Cover was geopend en de iPad 2 zich in een gelockte staat bevond, werd er niet om een passcode gevraagd. Verder zijn ook de SSL-certificaten van de Maleisische Certificate Authority (CA) DigiCert ingetrokken en zijn verschillende lekken opgelost waardoor aanvallers vertrouwelijke informatie konden stelen of kwetsbare systemen over konden nemen.

Het is ook de eerste iOS update die "over the air" (OTA) beschikbaar is. Updaten kan via iTunes of de Software Update functie.

Reacties (3)
11-11-2011, 13:51 door Anoniem
iOS update die "over the air"
Wel link. Een rogue firmware via OTA en je zit met de gebakken peren, want je kunt niet meer naar een andere firmware versie.

Hopelijk heeft Apple daar wel goed overna gedacht, want het bedrijf blinkt niet uit in security.
12-11-2011, 12:25 door Anoniem
Kan nog steeds geen foto's draaien met iOS5 op m'n iPad 1. Dat kon met iOS4 wel. Waarom ze zoiets verwijderen is me een raadsel :(
29-11-2011, 00:12 door Anoniem
Das zeker wel link. stel je voor: een rogue firmware via OTA dan heb je echt een groot probleem, want je kunt niet meer overstappen naar een andere firmware versie.

Ik mag hopen dat Apple daar wel goed over heeft nagedacht, want het bedrijf is nou niet echt een pro in security.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.