image

Man verkoopt privégegevens 65.000 Bingo-spelers

vrijdag 11 november 2011, 11:51 door Redactie, 1 reacties

Een voormalige werknemer van een gokbedrijf heeft de privégegevens van meer dan 65.000 online Bingo-spelers verkocht. Het gaat om namen, adresgegevens, e-mailadressen, telefoonnummers en gebruikersnamen van Foxy Bingo. Marc Ben-Ezra werd veroordeeld onder de databeschermingswet, maar kreeg tot woede van de Britse databeschermingswaakhond een zeer lage straf. De man moet het getroffen bedrijf 2.700 euro betalen en ook de proceskosten van 1.320 euro komen voor zijn rekening.

"Deze zaak laat zien dat de illegale handel in persoonlijke informatie helaas nog steeds een bloeiende en lucratieve activiteit is", aldus informatiecommissaris Christopher Graham. Ben-Ezra zou met de verkoop zo'n 40.000 euro hebben verdiend. De gegevens van de Bingo-spelers werden aan concurrenten doorgespeeld.

Schuld
Ezra zou de gegevens op illegale wijze bemachtigd hebben. Vervolgens stuurde hij naar verschillende gokbedrijven een e-mail met een deel van de data. De marketingpartij van Foxy Bingo wilde weten waar de gegevens vandaan kwamen en huurde in een detectivebureau in, dat de gegevens kocht.

Die gegevens werden aan de de Britse Information Commissioner’s Office doorgespeeld, die er vervolgens een zaak van maakte. Ezra gebruikte het geld dat hij met de data verdiende om zijn eigen gokschulden af te betalen.

Reacties (1)
11-11-2011, 12:31 door SirDice
Is dat nou een valse bingo?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.