Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Smartphone meelezen 60m afstand

12-11-2011, 15:48 door Bitwiper, 2 reacties
Heb het onderstaande gisteravond ook al als comment hier https://secure.security.nl/artikel/39165/1/ING_mobiel_bankieren_app_200.000_keer_gedownload.html gepost, maar het verdient m.i een eigen thread.

http://www.theregister.co.uk/2011/11/07/distance_reading/ van afgelopen maandag meldt dat wetenschappers hebben aangetoond dat ze op een afstand van 60 meter achter je, of voor je als je een (zonne-) bril draagt, danwel gebruik makend van reflecties in bijv. beeldschermen en ruiten, kunnen meelezen wat je invoert op een iPhone. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een standaard video camera. Het is zelfs mogelijk een iPhone camera hiervoor te gebruiken, maar dan moet de aanvaller met een kleinere afstand genoegen nemen. Zie ook http://cs.unc.edu/~rraguram/ispy/main.html (check de bovenste video!).

KIJK DUS UIT **WAAR** JE JE PIN CODES INTOETST!
PS ben ik de enige die, als ik in de trein een mooie vrouw zie (ik sluit daarbij nog steeds niet uit dat ik zelf een vrouw kan zijn ;) en het buiten donker is, ik net even langer via een ruit durf te kijken dan direct? Wat ik bedoel te zeggen is: die ruiten spiegelen als een gek!
Reacties (2)
14-11-2011, 11:31 door Bitwiper
Oops, finaal overheengekeken, sorry! Ik zal voortaan beter proberen op te letten...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.