image

Skimmers maken 15 miljoen euro buit

maandag 14 november 2011, 12:36 door Redactie, 2 reacties

Skimmers hebben in de eerste helft van dit jaar 14,8 miljoen euro buitgemaakt, veel meer dan vorig jaar in dezelfde periode, zo blijkt uit fraudecijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). In heel 2010 werd er voor 19,7 miljoen euro geskimd. Een daling ten opzichte van het jaar daarvoor, toen skimmers er met 36 miljoen euro vandoor gingen. Wat de recente stijging heeft veroorzaakt laat de NVB niet weten.

Vanaf 1 januari moeten winkeliers op het "nieuwe pinnen" zijn overgestapt, waarbij er een chip in plaats van de skimgevoelige magneetstrip wordt gelezen. Dat zou het aantal skimming-incidenten moeten terugdringen. Laatst wisten skimmers bij een slijterij in Egmond aan Zee meer dan 1 miljoen euro te stelen en werden zo'n duizend klanten geskimd.

De schade door skimmen en phishing mag dan zijn toegenomen, de schade met creditcards nam sterk af, van 12,6 miljoen euro in 2010 naar 4,7 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar.

Reacties (2)
14-11-2011, 14:40 door Anoniem
En daarom, dames en heren, betaald u jaarlijks een x bedrag voor uw betaalrekening. Dekt naast de bonus van de directie tevens de schade van skimmen. De rest verdienen de banken al makkelijk terug met de winst op uw in bewaring gegeven centen en de rente op het negatieve saldo.
14-11-2011, 16:34 door Night
Het nieuwe pinnen heeft nog geen verlaging opgeleverd. Zorgelijk.
Waarom neemt de creditcardschade zo sterk af? Een onveiliger systeem bestaat er niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.