image

Computervirus ontregelt ambulancedienst

maandag 14 november 2011, 13:36 door Redactie, 0 reacties

Een onbekend computervirus heeft het geautomatiseerde systeem van verschillende Nieuw-Zeelandse communicatiecentra ontregeld, waardoor ambulances handmatig moesten worden geselecteerd. Volgens manager Alan Goudge waren de systemen wel met een virusscanner beschermd, maar werden toch verschillende systeemdiensten getroffen. Toen de communicatiediensten uitvielen namen de back-up systemen dit over en werd het werk handmatig verdeeld.

Responstijd
Waar het virus vandaan kwam is nog onbekend. Inmiddels is de uitbraak onder controle en zijn alle getroffen systemen weer operationeel. In het geval van noodoproepen worden ambulances automatisch via een mobiele data terminal (MDT) gewaarschuwd. Via de MDT wordt informatie over het ongeval gegeven en waar het zich bevindt.

Vanwege de uitval van het systeem werd ambulancepersoneel via de telefoon gewaarschuwd en werd de informatie over het ongeval door andere medewerkers overgebracht. Er zijn geen aanwijzingen dat het virus invloed op de responstijd van de ambulances had.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.