image

Microsoft meet besmette computers via IP-adres

woensdag 16 november 2011, 12:57 door Redactie, 2 reacties

Microsoft gebruikt niet meer de ingestelde taal- of landinstelling van Windows om het aantal besmette computers binnen een land te bepalen, maar het IP-adres. De softwaregigant gebruikte de nieuwe methodiek in het elfde Security Intelligence Report. Dit zorgde bij sommige landen voor een grote verschuiving. Het aantal infecties voor Frankrijk, Spanje, Rusland, Taiwan en de Verenigde Staten namen daardoor af. Veel internetgebruikers kiezen bijvoorbeeld een Engelse taalinstelling, ook al bevindt de computer zich niet in de VS. Raakt de computer met malware besmet, dan werd dit toch als een Amerikaanse infectie door Microsoft aangemerkt.

Zodoende kwamen er meer malware-meldingen voor de vijf betreffende landen binnen, terwijl er juist minder infecties voor het land van origine werden gemeld. Door naar de geografische locatie van het IP-adres te kijken hoopt Microsoft dit probleem nu op te lossen. "IP-adres gebaseerde geolocatie is ook geen perfecte maatregel, maar het zou nauwkeuriger moeten zijn", besluit Microsoft's Tim Rains.

Reacties (2)
16-11-2011, 13:48 door Eerde
Typisch Yankee gedrag, denken dat Engels enkel in de USA voorkomt :(
Maar waar zijn China, India, Japan en andere grote landen (qua bevolking/aantal pC's ?)
16-11-2011, 14:17 door Anoniem
het zou nauwkeuriger moeten kunnen, om bij de illegale thuisgebruiker binnen te kunnen vallen...

Big brother 3.0...

Het zal me niet verbazen als we dan een BSA voor particulieren krijgen die 's ochtends vroeg je deur in trappen net alsof ze een terrorist te grazen gaan nemen.

Terwijl hier in Nederland (ook in andere EU landen) stiekem terroristen waar Nederland zelf geen "last" van heeft op kosten van de belastingbetalers voorzien worden van onderdak, wapens en cash, grondgebied voor voorbereidingen van terroristische aanslagen. En nog veel meer...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.