image

Anoniemen internetten app voor iPhone en iPad

maandag 21 november 2011, 07:57 door Redactie, 3 reacties

Een nieuwe app voor iPhone en iPad maakt het mogelijk om anoniem te internetten. De Covert Browser is de eerste officiële implementatie van Tor voor de iPhone en iPad. Tor is een anonimiseringsnetwerk waarbij het verkeer van de gebruiker over verschillende 'nodes' loopt. Het verkeer tussen de nodes is versleuteld, waardoor die de inhoud niet kunnen bekijken. Alleen de exit-node die het verzoek van de gebruiker voor een bepaalde website naar het internet stuurt, kan dit wel inzien. Zolang hierbij geen persoonlijke gegevens worden opgegeven, kan de exit-node niet achterhalen van wie het verzoek om een bepaalde pagina te laden afkomstig is.

"Het is belangrijk dat iedereen toegang tot anonimiteit en privacy op het internet heeft, ongeacht wat voor apparaat je gebruikt", zegt Stephan Hoffman, een Oostenrijkse ontwikkelaar die de Covert Browser ontwikkelde. "Iedereen moet ongemonitord toegang tot het internet hebben."

Officieel
Voor gebruikers van een gejailbreakte iPhone is Tor al enige tijd beschikbaar, maar Covert Browser is de eerste Tor app die officieel door Apple is goedgekeurd. Het probleem zou vooral in de strengere richtlijnen van Apple liggen. "Maar er is geen reden dat het niet op de iPhone of iPad mogelijk is", merkt Hoffman op. De app is gebaseerd op de Tor open source code en kost 2,99 dollar. Gebruikers moeten daarnaast 17 jaar of ouder zijn om de app te downloaden.

Android-gebruikers die anoniem willen internet kunnen de 'Orbot' app van het Guardian Project proberen.

Reacties (3)
21-11-2011, 15:31 door Anoniem
Ja ja, en dan lekkerrr overal je passwords invullen...
haha
21-11-2011, 15:44 door Anoniem
Oh ja,

bedenk dat advertentie harvesters met systeem en browser fingerprinting (test via http://panopticlick.eff.org/) in staat zijn met > 94% zekerheid een individuele client te identificeren.

Dus wat heb je er dan aan om je IP nrtje te verdoezelen ?
22-11-2011, 09:27 door Anoniem
Denkt Tor daar niet aan? Sturen zij niet gewoon een standaard header?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.