image

Nieuwe Security Essentials verwijdert automatisch malware

maandag 21 november 2011, 08:22 door Redactie, 7 reacties

Microsoft heeft een betaversie van de gratis virusscanner Security Essentials online gezet, die automatisch malware verwijdert. Dat laat de softwaregigant via Twitter weten. In het geval van aangetroffen malware is er geen enkele interactie van de gebruiker meer vereist, zo is in een verdere uitleg op het Threat Research & Response Blog te lezen.

De volgende versie van de populaire anti-virus software zou de computer daarnaast minder belasten en ook over een een eenvoudigere user-interface beschikken. Als laatste is de engine van de virusscanner verbeterd en zou daardoor beter in staat zijn om malware te detecteren en te verwijderen.

Het aantal gebruikers dat aan de betatest kan deelnemen is volgens Microsoft beperkt. Wie zich wil inschrijven kan dit via deze pagina doen. De publieke bètaversie zal waarschijnlijk eind dit jaar verschijnen. Volgens statistieken die in juni verschenen, is Security Essentials de populairste virusscanner ter wereld.

Reacties (7)
21-11-2011, 08:24 door Rene V
Oh lekker dan, en wat nu indien het een false positive is?
21-11-2011, 09:16 door golem
Door René V: Oh lekker dan, en wat nu indien het een false positive is?

Dan is het jammer voor je.
Het "grappigste" zou natuurlijk zijn als een stukje van Windows zelf als false positive wordt gezien.
Maar de meeste gebruikers zullen toch niet het verschil kunnen zien, dus klikken zowiezo op verwijderen.
Degenen die dat wel kunnen zullen ongetwijfeld de automatische verwijder-functie uitzetten.
Als dat teminste mogelijk is/wordt gemaakt.
21-11-2011, 09:46 door Anoniem
Heel goed. De meeste gebruikers hebben toch 0,0 verstand van hun computer; die klikken elk hinderlijk venster weg zonder te kijken wat erin staat. Deze mensen zijn een groot probleem op het netwerk (ze sproeien vaak spam enz) dus van mij mogen die automatisch opgeschoond worden.
21-11-2011, 10:10 door Anoniem
Slecht zeg, je moet toch zelf kunnen kiezen of je iets wil toestaan of in wilt verwijderen,...of anders in quarantine plaatsen
21-11-2011, 10:33 door Anoniem
Voor de massa is een virusscanner die zoveel mogelijk zelf doet met zo min mogelijk false positives heel belangrijk.

Alle vragen, waarschuwingen en daarmee het aanmaken van (permanente) uitzonderingen voor bepaalde typen meldingen zorgen ervoor dat een aardig % van de beveiligde pc's niet goed beveiligd zijn.
21-11-2011, 16:58 door wizzkizz
Jammer dat de redactie een woord weglaat uit de zin die ze vertaald hebben. Origineel staat er:
"The Beta will clean high-impact malware infections automatically, with no required user interaction."
Vraag is natuurlijk wat ze verstaan onder high-impact, maar ik kan me voorstellen dat banking-trojans etc. daar bij behoren. Dus niet alle gevonden malware wordt automatisch verwijderd. Ook staat er niets over een optie om het uit te zetten (op de bronpagina), maar vermoedelijk zal het wel een optie zijn.
21-11-2011, 22:13 door Anoniem
Het programma was nu al heel goed, dus verbetering (automatisch verwijderen van virussen) en minder belasting voor de computer is altijd mooi meegenomen :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.