image

Duitse spyware vermomt zich als Flash Player

donderdag 24 november 2011, 12:04 door Redactie, 1 reacties

De spyware van het Duitse Gamma International waarmee overheden burgers kunnen bespioneren, doet zich naast iTunes ook als een update voor Adobe Flash Player voor. De FinFisher spyware zou in staat zijn om Skype-gesprekken af te luisteren. In maart werden documenten ontdekt waaruit bleek dat het bedrijf de spyware aan de Egyptische autoriteiten had aangeboden Of die hier ook gebruik van maakten is onbekend.

Dinsdag werd duidelijk dat de spyware computers via een beveiligingslek in iTunes kon infecteren. De software van Apple zette bij de controle naar updates een onveilige verbinding op. Via een man-in-the-middle aanval zou zo een kwaadaardige update kunnen worden aangeboden. Apple heeft dit lek inmiddels gedicht.

Flash Player
Het is echter niet de enige truc van Gamma International om systemen te infiltreren. Uit de documentatie blijkt dat het Duitse bedrijf ook over een tool bezat waardoor een website de bezoeker kon laten geloven dat Adobe Flash Player ontbrak. Vervolgens werd er een bestand aangeboden, dat in werkelijkheid de spyware was.

Privacyvoorstanders maken zich zorgen omdat de technologie aan lagere opsporings- en politiediensten wordt aangeboden, waardoor meer mensen toegang tot dit soort 'hackingtools' hebben, er ook minder toezicht zal zijn, wat de kans op misbruik vergroot. "Het gebruik van deze technologie vormt een grote inbreuk op de burgerrechten en is alleen tijdens zeer ernstige onderzoeken naar de nationale veiligheid te rechtvaardigen", aldus Eric King van Privacy International.

Reacties (1)
25-11-2011, 09:42 door Anoniem
De echte doe het zelf hacker ken niet zonder de Gamma :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.