image

Russisch IP-adres bij 'SCADA-hack' van vakantieganger

donderdag 1 december 2011, 12:57 door Redactie, 4 reacties

Het Russische IP-adres dat in de logs van een "gehackte" Amerikaanse watervoorziening werd aangetroffen, blijkt van een aannemer te zijn die op vakantie was. Twee weken geleden verscheen er een bericht hoe hackers met een Russisch IP-adres een waterpomp hadden vernietigd. Verder onderzoek wees uit dat er helemaal geen sprake van een aanval was en nu is ook het raadsel over het IP-adres opgelost.

Vakantie
Een aannemer die had geholpen bij het opzetten van de systemen, was door het personeel van de installatie gevraagd om wat gegevens te controleren. Hij was op dat moment vakantie, maar kon op afstand inloggen. Hij vertelde het personeel echter niet dat hij in Rusland op vakantie was. De pomp in kwestie was niet door een aanval vernietigd, maar gewoon doorgebrand. Een door de Amerikaanse overheid gefinancierd inlichtingencentrum had het falen van de pomp aan het Russische IP-adres gekoppeld, met een dramatisch ontknoping als gevolg.

De aannemer laat tegenover Wired weten dat één telefoontje een reeks fouten had kunnen voorkomen die uiteindelijk tot het valse alarm leidde. Het rapport van het inlichtingencentrum belandde op een mailinglist, waardoor het bij blogger Joe Weiss belandde. Die maakte een blogposting die vervolgens door de media werd opgepikt. Het centrum gaat nu kijken hoe het het uitlekken van rapporten en andere vertrouwelijke informatie kan voorkomen.

Reacties (4)
01-12-2011, 13:41 door elmo2you
Het centrum gaat nu kijken hoe het het uitlekken van rapporten en andere vertrouwelijke informatie kan voorkomen.
Met andere woorden, dat ze te snel een conclusie getrokken hebben is van ondergeschikt belang. Veel belangrijker is het dat dit soort blunders vertrouwelijk blijven en niet wereldkundig worden.

Straks wordt de zoveelste onschuldig persoon ontvoerd en gemarteld op verdenking van "terrorisme" en misschien enkel omdat een paranoïde dombo in de VS zijn werk niet goed deed.

Hun reactie op wikileaks en nu ook weer hier laten wel zien dat de VS geen hol geeft om waarheidsvinding en enkel geïnteresseerd is in geheimzinnigheid. Volgens mij hebben ze zelf niet eens door wat voor graf ze daarmee voor zichzelf graven op langere termijn.

Als het kalf verdronken is, diept men de put uit en zet vervolgens kijkschermen rondom het hele weiland!
01-12-2011, 16:50 door SirDice
Een door de Amerikaanse overheid gefinancierd inlichtingencentrum had het falen van de pomp aan het Russische IP-adres gekoppeld, met een dramatisch ontknoping als gevolg.
Stelletje amateurs...
02-12-2011, 06:27 door Anoniem
assumption is the mother of all f**k-ups. of zoals een oude baas van mij ooit zei assume is to make an ass out of u and me.
17-12-2011, 12:45 door Anoniem
En wat heeft Jean-Luc Picard met het hacken van computers te maken?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.