image

Kadaster stopt ondersteuning DigiNotar-certificaten

donderdag 1 december 2011, 14:28 door Redactie, 3 reacties

Het Kadaster ondersteunt vanaf vandaag geen DigiNotar-certificaten meer. Klanten die nog steeds van DigiNotar-certificaten gebruik maken, kunnen daardoor hun gegevens niet meer geautomatiseerd aanleveren. Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de daarmee samenhangende rechten, zoals eigendom en hypotheek. Voor het elektronisch aanleveren van stukken gebruikt het Kadaster de Web-ELAN software. Vanwege de problemen rond DigiNotar verscheen al in oktober een nieuwe versie van de software.

Klanten zijn volgens het Kadaster echter al op tijd geïnformeerd om maatregelen te nemen. "Met het beëindigen van de ondersteuning van DigiNotar certificaten, zetten we de laatste stap in de afsluiting van de DigiNotar crisis."

Reacties (3)
01-12-2011, 15:08 door Anoniem
Snelle jongens. Lekker veilig.
01-12-2011, 16:18 door Leonr
Door Anoniem: Snelle jongens. Lekker veilig.
Als je denkt dat dat snel is, wat dacht je dan van de belastingdienst? Voor elektronische aangiftes maken zij nog altijd gebruik van DigiNotar certificaten.
05-12-2011, 09:30 door Anoniem
Er zijn veel mensen die problemen hadden bij de implementatie van de nieuwe certificaten. SHA256 hashing support was niet voor alle software op orde.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.