image

33% Firefox-gebruikers op Mac OS X is lek

vrijdag 2 december 2011, 11:20 door Redactie, 1 reacties

Eén op de drie Firefox-gebruikers op Mac OS X gebruikt een versie van het besturingssysteem die niet meer door Apple wordt ondersteund. Dat blijkt uit cijfers van Mozilla. De browserbouwer is van plan om de ondersteuning van Firefox voor Mac OS X Leopard (10.5) volgend jaar stop te zetten. Op dit moment draait 24% van de Mac-gebruikers met Firefox dit besturingssysteem, dat al geruime tijd niet meer door Apple wordt ondersteund. Negen procent werkt zelf met het oudere Mac OS X 10.4. Slechts 14% van de Firefox-gebruikers op Mac OS X draait het nieuwe Lion (10.7), terwijl 53% met Snow Leopard (10.6) werkt.

Mozilla wil de ondersteuning volgend jaar juni beëindigen, als Firefox 13 wordt gelanceerd. Het aantal Mac OS X 10.5-gebuikers neemt elke maand met één a twee procent af. Dat zou betekenen dat bij de lancering van Firefox 13 het aandeel nog zo'n 13% bedraagt. Wordt er alleen naar Firefox 7 gekeken, dan draait nog twintig procent Mac OS X 10.5.

Beslissing
Apple brengt nieuwe versies relatief snel uit en elke versie bevat behoorlijke veranderingen waar Mozilla rekening mee moet houden, zegt Josh Aas van de Mozilla Foundation. Het is zijn voorstel om de ondersteuning van Leopard te stoppen.

"Dit vereist de nodige middelen, en met de beperkte middelen die beschikbaar zijn, betekent dit dat we soms lastige beslissingen moeten maken waar we gaan investeren." Daarnaast ondersteunt ook Apple Leopard niet meer. Mac-gebruikers zijn voor 6,6% van het aantal Firefox-gebruikers verantwoordelijk.

Reacties (1)
02-12-2011, 11:28 door svenvandewege
33% Firefox-gebruikers op Mac OS X is gek
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.