image

Apple verwijdert CarrierIQ 'rootkit' van iPhone

vrijdag 2 december 2011, 11:25 door Redactie, 2 reacties

Apple zal de CarrierIQ 'rootkit' met een toekomstige update geheel van de iPhone verwijderen. Een beveiligingsonderzoeker liet onlangs weten dat het programma persoonlijke informatie over gebruikers doorstuurt en standaard op zo'n 141 miljoen smartphones geïnstalleerd staat. Volgens Cupertino werd de software sinds iOS 5 in de meeste producten al niet meer ondersteund. Gisteren werd al duidelijk dat het omstreden programma op iOS standaard niet staat ingeschakeld.

Toestemming
Als het gaat om het versturen van diagnostische gegevens moeten gebruikers altijd hun toestemming geven. "En als ze dat doen, wordt de data op anonieme en versleutelde wijze verstuurd", aldus Apple in een verklaring.

De verstuurde informatie zou geen persoonlijke informatie bevatten. "We hebben nooit toetsaanslagen, berichten of andere persoonlijke informatie voor diagnostische doeleinden opgeslagen en hebben ook geen plannen om dit te doen." Joe Belfiore van Microsoft's Windows Phone 7 team, laat via Twitter weten dat Windows telefoons geen CarrierIQ software bevatten.

Reacties (2)
06-12-2011, 07:50 door Dev_Null
...op iOS standaard niet staat ingeschakeld.
maar dus wel altijd is geinstalleerd en aanwezig is geweest ;-)
06-12-2011, 11:29 door spatieman
ok, en voor welke toestellen gaat dit op?
voor alle versies??
want ik heb een 3G ,en ga geen 3gs of 4g kopen om van die software verlost te zijn.
(vraag me zowiezo af of het ding op een 3G toestel staat)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.