image

Aanvallers geven "liegende" VN deadline

zondag 4 december 2011, 14:29 door Redactie, 1 reacties

De aanvallers die meer dan duizend wachtwoorden, e-mailadressen en gebruikersnamen van de Verenigde Naties wisten te stelen, hebben de organisatie een deadline gegeven. De VN verklaarde in een reactie dat de gestolen data van een oude, niet meer gebruikte server afkomstig was. TeamPoison, zoals de aanvallers zich noemen, stellen dat de VN liegt. De server zou namelijk nog steeds in gebruik zijn en recente gegevens bevatten.

In een bericht op dumpsite Pastebin.com geeft de groep de VN een deadline. "Vertel de media dat de verklaring gelogen is en het inderdaad op de server stond, of we laten het zelf aan de wereld zien." De VN heeft tot vrijdag de tijd om te reageren, anders zullen de aanvallers opnieuw data over de organisatie lekken. "Het feit dat ze nu zeggen dat alles oké is is een leugen. Als ik zou willen zou ik meer dan dertig databases van de VN kunnen lekken."

Reacties (1)
05-12-2011, 14:23 door Anoniem
Ik weet uit een inside bron dat er wel degelijk gebruikersnamen en wachtwoorden in de oude database zaten die nog gebruikt werden op de overige websites van de UNDP. Die accounts zijn disabled door security en de gebruikers daarvan moeten een nieuwe wachtwoord kiezen. Overigens zijn alle gebruikers geemaild met de mededeling dat hun wachtwoord mogelijk op straat is komen te liggen en dat ze het dienen overal aan dienen te passen waar ze dit zelfde wachtwoord hebben gebruikt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.