image

OM haalt website met opruiende teksten offline

donderdag 8 december 2011, 09:31 door Redactie, 11 reacties

Het Landelijk Parket heeft gisteren de website JokeKaviaar.nl wegens opruiende teksten uit de lucht gehaald. Volgens het Openbaar Ministerie riep de 47-jarige activiste die JokeKaviaar.nl beheert, via haar website op tot bestorming van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). "Wie gaat er mee om de kantoren van de IND te bestormen en leeg te trekken, de archieven en computers te overgieten met benzine en door vuur te vernietigen?'', zo was op de website te lezen. De tekst dateert van 2008.

In reactie op een tv-uitzending over de Makro-branden in jaren tachtig, berichtte ze eind vorig jaar op de site: "Tijd voor een nieuwe generatie om op te staan en de fakkel van RaRa over te nemen!'' Ook werd tot geweld tegen minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) opgeroepen.

De vrouw uit Krommenie is in september aangehouden wegens opruiing. Ze heeft daarna echter geen gehoor gegeven aan het verzoek van de officier van justitie om de opruiende teksten van haar website te halen. Daarom is de internetsite ontoegankelijk gemaakt. Via de cache van Google zijn de teksten nog wel te vinden.

Reacties (11)
08-12-2011, 11:35 door Anoniem
Nu de overheid toch is,kunnen ze net zo goed alle websites met opruiende en verkeerde inhoudt offline halen.
Zo wordt internet toch een stuk schoner.
08-12-2011, 12:31 door Anoniem
Uit de lucht gehaald ? De website is gewoon online....
08-12-2011, 13:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-12-2011, 13:11 door Anoniem
Hoe kan het dat het OM zomaar een site offline kan halen zonder rechterlijke uitspraak? Dit is gewoon willekeurige staatscensuur, bedoelt om mensenrechtenactivisten zwart te maken. De quotes in kwestie zijn volledig uit hun context gerukt (lees de gelinkte teksten er maar op na) om vervolgens zonder ook maar iets van hoor en wederhoor door verscheidende media herhaald te worden (respect voor security.nl overigens dat zij nog naar de google cache linken). Als zoiets in Rusland of China gebeurt is Nederland er als de eerste bij om moord en brand te roepen, maar in eigen land kan het kennelijk wel.

Even duidelijk maken waar het nou om gaat. Joke Kaviaar is een mensenrechtenactivist die al jarenlang in actie komt tegen het Nederlandse en Europese immigratiebeleid. Dit doet zij onder andere door middel van haar website, waar ze regelmatig artikelen op plaatst die in niet mis te verstane woorden haar kritiek duidelijk maken. Dit is het OM niet ontgaan. Zowel Joke als andere activisten worden al jaren lastiggevallen en geintimideerd, Zo is Joke al eens zelf vastgezet in vreemdelingendetentie in een poging om haar tot zwijgen te brengen. Aangezien dat tot nu toe niet gelukt is, probeert het OM het nu met censuur.

Het is vrij logisch dat het OM probeert om de kritiek monddood te maken. De toestanden in vreemdelingendetentie zijn mensonterend. Mensen die honger en onderdrukking ontvluchten worden in Nederland aan een gevangenisregime onderworpen met de bedoeling ze te breken zodat ze aan hun eigen deportatie meewerken. Het contact met de buitenwereld wordt hen zoveel mogelijk ontnomen waarbij zelfs het bereiken van een advocaat vrijwel onmogelijk gemaakt wordt. Dit terwijl hun enige 'misdaad' immigratie is. Deze toestanden zijn echter bij de meeste mensen onbekend. Het immigratiedebat beperkt zich tot individuele schrijnende gevallen terwijl ongezien de ergste mensenrechtenschendingen plaatsvinden. Mensen als Joke Kaviaar proberen dit te veranderen en worden daarom vervolgd.

Voor een volledige mirror van Joke's website, zie hier: http://www.vrijeboeken.nl/Kaviaar/
Voor meer informatie over het Nederlandse immigratiebeleid, zie hier: http://www.vrijheidvanbeweging.nl/fortnederland/index.html
08-12-2011, 14:08 door Anoniem
Oh, das nog niks. Ik heb al jaren lang geen werk omdat het OM even gaat rond bellen dat ze mij weer moeten ontslaan.
Dus ja, de Donners kunnen uw leven behoorlijk zuur maken en ze hebben daar alle middelen voor....
En er hoeft vanuit hun kant heus geen rechter bij.
08-12-2011, 16:01 door Anoniem
Ik heb net de site c.q. een mirror van de site bekeken.

Waarom de site door het openbaar ministerie offline gehaald is begrijp ik niet helemaal.
Ik neem aan dat eenieder die de tijd en aandacht neemt om dat geraas te lezen toch wel in staat is om nuchter te relativeren, niet?

Waar blijft het recht tot vrije meningsuiting wanneer je alleen gal mag spuwen over hetgeen waar de Nederlandse staat en/of de massa achter staat?

Net zoals de actie tegen cartoonisten en verbod op encryptie een erg overdreven reactie.
Eigenlijk zou er eerst een rechtelijke uitspraak moeten zijn, anders gaat het op de lange termijn alleen maar bergafwaarts met ieders vrijheid.
08-12-2011, 20:06 door Anoniem
"Eigenlijk zou er eerst een rechtelijke uitspraak moeten zijn, anders gaat het op de lange termijn alleen maar bergafwaarts met ieders vrijheid."

Sorry, welke vrijheid ook al weer?
08-12-2011, 20:55 door Anoniem
Nederland is toch de organisator van Freedom Online? Hand in eigen boezem steken is ook een hele kunst.....
08-12-2011, 21:02 door Anoniem
Waarom heeft de AIVD geen Google+ ?
09-12-2011, 02:09 door Anoniem
Over opruiing gesproken, er is al maanden een perscampagne aan de gang om draagvlak voor een nieuwe oorlog tegen Iran te scheppen, misschien kan het O.M. hier iets aan doen?
09-12-2011, 16:44 door Anoniem
@Anoniem (13:11);

Bedankt voor je mirror; ik ben nu aan het wget -emmen en ik zet hem ook op een paar subdomeinen.

Ik zal wel even contact met die website opnemen om te vragen of ze dat goed vinden en voor eventuele updates naar joke. Daarnaast ga ik eens uitzoeken wie de hoogst verantwoordelijken zijn voor dit wanbeleid en dit rechtzetten. Dit is niet de functie van het OM, sterker nog; ze zouden onze vrijheid moeten beschermen. Ik vindt dit strafbaar wanbeleid, en dat moet dan maar kosten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.