image

Russen stelen miljoen creditcardnummers bij groothandel

maandag 12 december 2011, 12:10 door Redactie, 0 reacties

Russische cybercriminelen hebben naar schatting meer dan een miljoen creditcardnummers bij de Amerikaanse groothandel Restaurant Depot gestolen. Restaurant Depot is een groothandel die aan restaurants producten levert. Het bedrijf waarschuwde klanten die tussen 21 september en 18 november in de winkels een aanschaf hebben gedaan, dat hun creditcard gecompromitteerd is.

De aanvallers wisten via het internet toegang tot de namen, kaartnummers, verloopdatum en verificatiecode te krijgen. De hack kwam begin november aan het licht, toen verschillende klanten ongeautoriseerde transacties op hun rekeningen zagen. Restaurant Depot huurde een forensisch onderzoeksbedrijf in, dat ontdekte dat de aanvallers malware in het in de winkels gebruikte betaalverwerkingssysteem hadden geïnstalleerd. De gestolen gegevens werden vervolgens naar een server in Rusland gestuurd.

Naar schatting zijn er tijdens de twee maanden meer dan een miljoen kaartnummers buitgemaakt. De getroffen groothandel adviseert klanten om hun creditcard bij hun bank te laten blokkeren en een nieuwe kaart aan te vragen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.