image

Microsoft: automatische IE update goed voor bedrijven

vrijdag 16 december 2011, 09:55 door Redactie, 2 reacties

Het automatisch updaten van Internet Explorer zoals Microsoft dat gisteren aankondigde is volgens de softwaregigant ook goed voor bedrijven. "Aangezien Internet Explorer een browser voor alle Windows-klanten is, is bij de ontwikkeling van het auto-upgrade mechanisme ook aan zakelijke klanten gedacht", zegt community manager Stephen Rose. "We begrijpen dat bedrijven zakelijke redenen hebben om één specifieke versie van de browser te gebruiken."

Levenscyclus
Rose merkt op dat het auto-upgrade mechanisme de ondersteuningslevenscyclus van de browser niet verandert. "Het belangrijkste is dat met Internet Explorer je de mogelijkheid hebt om een bepaalde versie te gebruiken."

De automatische update wordt niet via het WSUS en Microsoft update cataloguskanaal aangeboden. Beheerders die updates via WSUS beheren hoeven zich dan ook geen zorgen te maken. Daarnaast zijn voor de installatie adminrechten vereist en kunnen bedrijven de IE Blocker Tool installeren.

Reacties (2)
16-12-2011, 22:18 door SLight
Automatische update van Internet Explorer buiten Windows Update om lijkt me niet nodig, omdat bij veel MKB's de gebruiker van een pc toch wel administrator is, dit heb ik zelf meegemaakt. En verder kan Windows Update ook zo worden ingesteld dat de gebruiker een waarschuwing krijgt als er een update beschikbaar is en als er dan in de policy staat dat de werknemer de pc moet updaten dan lijkt het me ook wel voldoende.
18-12-2011, 15:23 door golem
1. bij veel MKB's de gebruiker van een pc toch wel administrator is.
Dus vrijwel geen kennis aanwezig.

2. En verder kan Windows Update ook zo worden ingesteld dat de gebruiker een waarschuwing krijgt als er een update beschikbaar is en als er dan in de policy staat dat de werknemer de pc moet updaten dan lijkt het me ook wel voldoende.

En daar is dan de kennis dus niet voor aanwezig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.