image

Oekraïense generaal gearresteerd wegens cyberroof

vrijdag 16 december 2011, 10:32 door Redactie, 0 reacties

In Roemenië is een Oekraïense generaal gearresteerd wegens het plunderen van online bankrekeningen, zo meldt het Roemeense A1 News. Generaal Valeriu Gaichuck zou onderdeel van een georganiseerde cybercrime-bende zijn, die tenminste 1 miljoen euro van Italiaanse en Amerikaanse bedrijven wist te stelen. Naast de 54-jarige Gaichuk, zou ook een 37-jarige Moldaviër en 42-jarige Israëliër zijn gearresteerd.

Volgens de openbare aanklager zou het trio valse bedrijven hebben opgericht om het geld dat bij tenminste twee bedrijven was gestolen wit te wassen. De Roemeense autoriteiten werden door Italiaanse banken getipt, die het verzoek weigerden om 300.000 euro van een Italiaans bedrijf naar het niet bestaande bedrijf over te maken. De mannen werden aangehouden toen ze 700.000 euro van het Amerikaanse bedrijf probeerden op te nemen.

Een overheidsfunctionaris laat tegen IT-journalist Brian Krebs weten dat de bende Trojaanse paarden gebruiken om de inloggegevens voor internetbankieren te stelen. Daarnaast zou de zaak ook nog met een lopend onderzoek naar andere digitale fraude verband houden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.