image

Twitter maakt Android-beveiliging open source

woensdag 21 december 2011, 11:57 door Redactie, 2 reacties

Twitter gaat een aantal van de producten van het onlangs overgenomen Whisper Systems open source maken. Whisper Systems is mede opgericht door de bekende beveiligingsonderzoeker Moxie Marlinspike en maakte verschillende apps voor het Android besturingssysteem. Ook ontwikkelde Whisper Systems WhisperCore, een beveiligde versie van het besturingssysteem die als één van de weinige volledige versleuteling van de smartphone en een uitgebreide firewall aanbood. WhisperCore was nog in ontwikkeling toen Whisper Systems werd overgenomen en werkte alleen op de Nexus S en Nexus One toestellen. Vanwege de overname werd besloten WhisperCore en verschillende apps tijdelijk niet meer aan te bieden.

Mensen
Eén van de apps is nu weer als open source project beschikbaar. Het gaat om TextSecure, waarmee gebruikers versleuteld via hun smartphone kunnen chatten. Deze app werkt op alle Android-toestellen. De app zou ergens vandaag weer via de officiële Android Marktplaats verkrijgbaar moeten zijn, aldus Marlinspike via Twitter.

"We zijn altijd geinteresseerd geweest in de mogelijkheid voor individuen en organisaties om vrij en veilig te communiceren", zo laat Whisper Systems in een blogposting weten. "We hopen dat TextSecure als een open source project meer mensen weet te bereiken, met een nog groter aantal mensen die aan de software werken om er een fantastisch product van te maken."

Reacties (2)
21-12-2011, 13:15 door golem
Leuk dat beveiligd chatten, maar de android toestellen kunnen wel wat
meer beveilliging gebruiken.
Je leest hier toch wel vaak dat er weer wat met android aan de hand is.
21-12-2011, 22:51 door Anoniem
Door golem: Leuk dat beveiligd chatten, maar de android toestellen kunnen wel wat
meer beveilliging gebruiken.
Je leest hier toch wel vaak dat er weer wat met android aan de hand is.
Jazeker lees je dat vaak, net zoals dat er weer patchrondes zijn van Mozilla, Microsoft, Apple, Adobe, etc, etc, etc, etc.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.