image

Chinese hackers kraken Amerikaanse KvK

woensdag 21 december 2011, 12:18 door Redactie, 4 reacties

Chinese hackers hebben vorig jaar de computers van de Amerikaanse Kamer van Koophandel gehackt, zo meldt de Wall Street Journal. De aanvallers hadden daardoor toegang tot gegevens van drie miljoen Chamber of Commerce leden. Bij de "complexe" operatie waren tenminste 300 e-mailadressen betrokken. De aanval, die meer dan een jaar gaande was, werd in mei 2010 ontdekt.

In de e-mails stonden de namen van bedrijven en sleutelfiguren die met de Kamer van Koophandel in contact stonden, alsmede handelsdocumenten, notities, reisverslagen en planningen. "Wat hier opmerkelijk is, is dat een zeer geraffineerd iemand precies wist wie we zijn en richtte zich op specifieke mensen en gebruikte geraffineerde tools om informatie te verzamelen", zegt David Chavern, COO van de Chamber of Commerce.

Wat voor gegevens de aanvallers precies hebben ingezien is onbekend. De groep zou volgens een anonieme bron banden met de Chinese overheid hebben. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de beschuldigingen ongegrond.

Reacties (4)
21-12-2011, 12:27 door spatieman
china heeft toch geen hackers, echt niet !!
dat is gewoon niet waar, dat is propaganda van de US of hahaha...
en de lucht is trouwens roze..
21-12-2011, 12:35 door Anoniem
"De groep zou volgens een anonieme bron banden met de Chinese overheid hebben"

Bron: Het Vaticaan
21-12-2011, 15:02 door 0101
Offtopic:
Door spatieman: en de lucht is trouwens roze..
Welnee, strakblauw http://www.chinasquare.be/achtergrond/hoe-slecht-is-beijings-lucht/ :-P
22-12-2011, 12:10 door Anoniem
Noot aan de schrijver (en lezers zolang het niet is aangepast): De US Chamber of Commerce is niet vergelijkbaar met onze Kamer van Koophandel. De US Chamber of Commerce is, anders dan de naam doet vermoeden, niet meer dan een privaat lobby organisatie. Nu is onze KvK ook een belangenvereniging, maar heeft tevens bij wet de taak het handelsregister (met ondernemingen en rechtspersonen) bij te houden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.