image

Mozilla geeft Firefox 9 turbo-injectie, dicht 6 lekken

woensdag 21 december 2011, 12:31 door Redactie, 3 reacties

Mozilla heeft Firefox 9 gelanceerd, die naast de introductie van meer snelheid ook zes beveiligingslekken verhelpt. Via vier van de kwetsbaarheden zou een aanvaller willekeurige code op het systeem kunnen uitvoeren, en zo de computers kunnen overnemen. Verder is er een probleem verholpen waardoor de browser crashte als gebruikers op Mac OS X een plugin verwijderden.

Het zesde lek werd door SVG animaties veroorzaakt. In situaties waar scripting stond uitgeschakeld, bijvoorbeeld bij NoScript-gebruikers, zou een kwaadaardige pagina een prompt kunnen tonen, waarvan de gebruiker zou denken dat die van de browser of e-mailprogramma afkomstig was.

Snelheid
De nieuwe versie staat vooral in het teken van verschillende JavaScript verbeteringen, waardoor de browser tot dertig procent sneller zou zijn. Verder ondersteunt de Mac OS X Lion versie het 'swipen' met twee vingers en is er ook een versie voor Android smartphones beschikbaar. Updaten kan via de browser of Mozilla.org

Reacties (3)
21-12-2011, 14:47 door SLight
Eindelijk weer een wat sneller FF, maar ik gebruikt al FasterFox boven de turbo settings en voor de veiligheid: Noscript, BetterPrivacy en Ghostery in combinatie met verdere instellingen in Firefox zelf
21-12-2011, 21:37 door Rubbertje
Lekker browsertje hoor. Bevalt prima. Hij lijkt inderdaad sneller en stabieler - helemaal geen vastlopers meer gehad (firefox reageert niet).
22-12-2011, 08:54 door Mysterio
Ligt het aan mij of werkt de pop-up blokkering een stuk beter nu?

By the way: 9.0.1 is alweer een feit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.