image

"Java schadelijk voor Windows computers"

donderdag 22 december 2011, 12:22 door Redactie, 12 reacties

Windows-gebruikers doen er verstandig aan om Java van hun computer te verwijderen, aangezien steeds meer machines via de software besmet raken. "Heb je Java in je browser nodig? Echt waar? Zo niet, verwijder het dan", zegt Mikko Hypponen van het Finse F-Secure. Hij wijst naar een overzicht van een malware-toolkit, die meer dan 16.000 computers via een recent Java-lek infecteerde. Het gaat om CVE-2011-3544, een lek in Java waar Oracle onlangs een patch voor uitbracht. Veel Java-gebruikers blijken de update niet te installeren, waardoor nu massaal computers met malware besmet raken.

"De risico's van Java worden mooi geïllustreerd door het Java Rhino-lek (CVE-2011-3544). Als je Java draait, maar niet de laatste versie, ben je kwetsbaar. Dus of je controleert elke keer of je wel de laatste versie hebt, of je verwijdert Java", merkt Hypponen op. De virusbestrijder stelt dat de exploit aan veel exploit-kits is toegevoegd en het zeer goed werkt voor cybercriminelen.

Google Chrome
"Dump Java dus als je kan, het is niet zo pijnlijk als je misschien denkt." Uit een test van een IT-journalist van vorig jaar bleek dat er nog nauwelijks websites zijn die Java gebruiken. Wie Java voor een specifieke webapplicatie nodig heeft, zoals internetbankieren of een intranet applicatie, krijgt het advies om de Java plugin uit de dagelijkse browser te verwijderen en een andere browser voor deze diensten te gebruiken.

Hypponen is vooral over Google Chome te spreken, dat over een sandbox beschikt. "Veel Java exploits werken niet tegen Chrome. Chrome gebruikt ook geen Adobe Reader om PDF-bestanden weer te geven. Dit is goed nieuws, nu Chrome snel de meest gebruikte browser ter wereld wordt."

Reacties (12)
22-12-2011, 13:16 door Spiff has left the building
"Heb je Java in je browser nodig? Echt waar? Zo niet, verwijder het dan", zegt Mikko Hypponen van het Finse F-Secure.
Ja hoor, mee eens, verwijderen als je het niet nodig hebt,
maar denkt ie er wel aan dat F-Secure's eigen Online Scanner alleen funcioneert met een geïnstalleerde Java?
http://www.f-secure.com/en/web/labs_global/removal/online-scanner
Bouw dat dan ook zo dat dat geen geïnstalleerde Java nodig heeft.
22-12-2011, 13:51 door Anoniem
Juist,Spiff ,jij zegt wat ik wilde zeggen,de online virusscanner 4.2 van F-Secure werkt niet zonder Java! Dus laten ze daar bij F-Secure even gauw zorgen dat we die Java rommel niet meer hoeven te gebruiken als we onze pc willen scannen met hun F-Secure onlinevirusscanner.De Java maakt hun online virusscanner ook kwetsbaarder voor kwaadaardige software die de scanner wil onregelen of uitschakelen.Dus echt dom van F-Secure.
Door Spiff:
"Heb je Java in je browser nodig? Echt waar? Zo niet, verwijder het dan", zegt Mikko Hypponen van het Finse F-Secure.
Ja hoor, mee eens, verwijderen als je het niet nodig hebt,
maar denkt ie er wel aan dat F-Secure's eigen Online Scanner alleen funcioneert met een geïnstalleerde Java?
http://www.f-secure.com/en/web/labs_global/removal/online-scanner
Bouw dat dan ook zo dat dat geen geïnstalleerde Java nodig heeft.


22-12-2011, 17:16 door Anoniem
Dan kan mijn moeder niet meer online klaverjassen. Alternatief is er niet. En als het er wel was, dan zou het waarschijnlijk net zo brak zijn als Java.
22-12-2011, 17:49 door Anoniem
Heb java er al lang afgegooid als Home surfer !Zit wel diep ingevreten zeg !
22-12-2011, 18:12 door Anoniem
Wie zegt dat java alleen gebruikt wordt voor webapplicaties? Java wordt voor talloze desktopapplicaties gebruikt. Bijvoorbeeld Minecraft, LibreOffice en Maple (voor wiskunde).
22-12-2011, 18:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-12-2011, 09:37 door Horus
Laten we gewoon alle onveilige software van onze pc's afgooien!

Oh wacht..
23-12-2011, 10:52 door Spiff has left the building
Door Anoniem, do.22-12, 18:12 uur: Wie zegt dat java alleen gebruikt wordt voor webapplicaties? Java wordt voor talloze desktopapplicaties gebruikt. Bijvoorbeeld Minecraft, LibreOffice en Maple (voor wiskunde).
Ik weet het niet van Minecraft en Maple, of andere applicaties, maar LibreOffice (en ook OpenOffice.org) hebben Java slechts nodig voor bepaalde functionaliteit. LibreOffice (en OpenOffice.org) Base (de databasemanager) heeft Java nog nodig voor het functioneren daarvan. Daarnaast wordt Java alleen gebruikt voor bepaalde details, bijvoorbeeld voor het zoeken op woorden, in de help-functie. Gebruik je Base niet, en mis je ook die andere functionaliteit niet werkelijk, dan kun je voor LibreOffice (of OpenOffice.org) prima zonder Java.
23-12-2011, 14:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-12-2011, 15:14 door Spiff has left the building
Door TheodoorDG: Juist één van de punten van LibreOffice (t.o.v. OpenOffice) is dat ze niet eigenlijk geen Java-delen meer willen hebben.
Ja, dat was waarom ik schreef "LibreOffice Base heeft Java nog nodig voor het functioneren daarvan."
Ik hoop dat het de-Java-izing van LibreOffice mooi gestaag doorzet :-)
23-12-2011, 21:51 door Anoniem
Slechts een klein niche deel van de bedrijfssoftware draait maar op java gelukkig, zoals SAP.

Wat een quatsch.... Ik word doodmoe van al die guru's die de ene technologie na de andere doodverklaren vanuit hun kleine microkosmoskaasstolpje. Als serieuze businesssoftware devver is er geen alternatief voor java. Ja C# is leuk en het .NET platform is op zichzelf heel netjes, maar alle echte hardcore backendspullen (JBoss, Tomcat, etc, etc) draaien (met reden) op java.

I'd love to ditch java in a second, but i can't, quit whining.
16-02-2012, 17:46 door Anoniem
FF wat he.... Is HTML geen vervanger (of gedeeltelijke) vervanger van Java? Of was dat nou Flash? Ben ff het spoor bijster.... En geen zin om te zoeken want zit op het werk en ga lekker naar huis nu hahaha sorry
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.