image

Criminelen stelen gegevens 1 miljoen Rift-spelers

vrijdag 23 december 2011, 10:33 door Redactie, 4 reacties

Aanvallers hebben weer een spelontwikkelaar gehackt en dit keer de gegevens van meer dan een miljoen gamers buitgemaakt. Het gaat om Trion World, dat onder andere het online spel Rift maakte. De massively multiplayer online roleplaying game (MMORPG) heeft meer dan een miljoen spelers. In een e-mail waarschuwt Trion World dat een database van de ontwikkelaar is gestolen. Daarin stonden gebruikersnamen, versleutelde wachtwoorden, geboortedata, e-mailadressen, factuuradressen, het eerste en laatste vier cijfers van de creditcard en verloopdatum.

"Er is geen bewijs, en we hebben geen reden om aan te nemen dat de volledige creditcardgegevens zijn benaderd of gecompromitteerd", aldus de ontwikkelaar in een verklaring. Het bedrijf zou de beveiliging van de systemen hebben aangescherpt. Vanwege de aanval moeten Rift-spelers hun wachtwoord wijzigen. Verder krijgen spelers het advies als ze het wachtwoord op andere websites gebruiken, ze het ook daar moeten wijzigen. Ook moet men creditcardafschriften in de gaten houden.

Gebruikers krijgen vanwege het ongemak een spelbonus en een verlenging van het abonnement met drie dagen. Onlangs werden ook spelontwikkelaars Atari en Square Enix gehackt, waarbij de gegevens van meer dan 1,8 miljoen gamers werden buitgemaakt.

Reacties (4)
23-12-2011, 10:37 door Horus
Je gaat je tegenwoordig afvragen waar je je nog wel met een gerust hart kunt registreren zonder bang te hoeven
zijn dat het volgende week gekraakt wordt..
23-12-2011, 12:01 door DarkieDuck
Inderdaad Horus
Had vanochtend een mailtje van Trion hier over, stond wel even raar te kijken
23-12-2011, 14:08 door spatieman
boh ! ruig !! een verlening van 3 KEIHARDE dagen.....
bedoelen ze niet 3 maanden ???
23-12-2011, 19:20 door Anoniem
Wat zit er nu eigenlijk achter het zinnetje "Het bedrijf zou de beveiliging van de systemen hebben aangescherpt" Dat lees ik nu altijd. Was de beveiliging matig? en besloten ze het dan maar beter te doen omdat ze gehacked zijn? het kon dus sowieso beter? hebben ze a.d.v. de manier van hacken geconstateerd waar ze hun beveiliging moeten aangescherpen? Ik vind dit voor security.nl maar matige berichtgeving tenzij er niet meer is vrijgegeven dan dit... dan mogen mijn woorden worden beschauwd als niet geschreven.

Maar over de hack zelf. Ik vind het te sneu voor woorden. Mensen met het vermogen om iets te hacken of cracken zijn knappe koppen ( tenzij dit gedaan wordt met scripts ofzo skiddies. ) Waarom hebben hackers zo'n laag moreel besef? het lijkt wel of er alleen maar Blackhats zijn die uit zijn op dit soort gegevens zodat ze de lijsten op de zwarte markt kunnen verkopen. Dat deze mensen zich zo laten gebruiken en zelf de moeite niet doen om met hun skills iets beters te doen.

Verder voor de gamers heel erg verrot. Want nu moeten ze de creditcards eigenlijk laten vernietigen om er zeker van te zijn dat er niet meer mee kan worden gefraudeert op hun naam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.