image

Gratis Android-virusscanner massaal gedownload

zondag 25 december 2011, 10:29 door Redactie, 14 reacties

De gratis Android-virusscanner van Avast is een groot succes, want de app is binnen drie weken tussen de 100.000 en 500.000 keer gedownload. De Mobile Security app is opmerkelijk, omdat het speciale features voor 'geroote' smartphones biedt. Het gaat dan om de firewall, die toegang op systeemniveau nodig heeft. Via de firewall kunnen gebruikers aangeven welke applicaties verbinding met het internet mogen maken. Verder kunnen gebruikers via de app hun toestel op afstand vergrendelen, wipen, lokaliseren en zelfs een sirene af laten gaan.

Downloads
Uit recent onderzoek blijkt dat gratis virusscanners "waardeloos" zijn, omdat ze nauwelijks malware detecteren. In deze test was de Mobile Security app van Avast niet meegenomen. Ondanks de matige beveiliging zijn gratis virusscanners ook op het Android platform erg populair. Zo is de slecht presterende Antivirus Free tussen de vijf en tien miljoen keer gedownload. De populairste anti-virus zijn echter de Antivirus Gratis app van AVG en Lookout Security & Antivirus. Deze apps werd tussen de tien en vijftig miljoen keer geïnstalleerd.

Onlangs liet Google nog weten dat Android-gebruikers geen virusscanner nodig hebben en dat de aanbieders van mobiele anti-virus alleen maar paniek zaaien.

Reacties (14)
25-12-2011, 13:33 door Anoniem
Dat gratis antivirusscanners waardeloos zijn lijkt me sterk overdreven! Op mijn werk was het systeem geinfecteerd met een trojan, opgelopen bij het bezoeken van een website. Dit ondanks een bekende betaalde virusscanner. Ik gebruik prive de gratis Avast en bij een bezoek aan diezelfde geinfecteerde website gaf hij keurig een melding en blokkeerde de bewuste site. Dus wat is goed of slecht, betaalde of gratis?
25-12-2011, 15:09 door Anoniem
Sorry, deze features zitten allang in Kaspersky Mobile Security.
Ik betaal liever, dan heb ik ook recht op volwaardige support voor het geval ik support nodig heb.


Verder is het rooten van je telefoon ook een risico.
Dat risico weegt niet op tegen de geleverde firewall.

Is rooten trouwens niet iets waardoor je garantie vervalt?
25-12-2011, 22:22 door Anoniem
Door Anoniem: Dat gratis antivirusscanners waardeloos zijn lijkt me sterk overdreven! Op mijn werk was het systeem geinfecteerd met een trojan, opgelopen bij het bezoeken van een website. Dit ondanks een bekende betaalde virusscanner. Ik gebruik prive de gratis Avast en bij een bezoek aan diezelfde geinfecteerde website gaf hij keurig een melding en blokkeerde de bewuste site. Dus wat is goed of slecht, betaalde of gratis?

We hebben het hier over de mobiele versie van avast en niet de windows versie....
25-12-2011, 23:30 door Anoniem
Wat ik mij afvraag na dit artikel is waarom de redactie met geen woord rept over de enige gratis anti-virus die uit de test als "redelijk" uit de bus kwam; Zoner AntiVirus Free. Deze is daarna van ongeveer 30.000 downloads naar 100.000+ downloads gegaan en biedt dezelfde functionaliteiten als in bovengenoemd artikel. Als daarmee een valide (onafhankelijke detectiegraad) vergelijking was gedaan had je er als android user wat aan als referentie!
26-12-2011, 09:56 door peanuty
Ik lees het verhaal, ... zie weer een bekend verhaal...en beweringen over betaalde en niet betaalde.

Avast had die website toevallig tussen de definities/database staan. Geeft echter nog geen uitsluitsel
Om nu weer te komen met de verhalen; ik gebruik dit dus dat is beter...
Ach, zitten wij nu echt niet meer op te wachten....
26-12-2011, 12:03 door spatieman
SARCASME..
JA, nu heb ik een virusscanner, nu kan ik ongestraft alle websites bezoeken die er zijn, en alle aps installeren die er zijn, immers ik heb een virusscanner mee lopen.
---
tot dat ze de rekening krijgen.
26-12-2011, 18:53 door Anoniem
Door Anoniem: Dat gratis antivirusscanners waardeloos zijn lijkt me sterk overdreven! Op mijn werk was het systeem geinfecteerd met een trojan, opgelopen bij het bezoeken van een website. Dit ondanks een bekende betaalde virusscanner. Ik gebruik prive de gratis Avast en bij een bezoek aan diezelfde geinfecteerde website gaf hij keurig een melding en blokkeerde de bewuste site. Dus wat is goed of slecht, betaalde of gratis?


Bovenstaand bericht gaat over mobiele telefoons en niet over desktop pc's dus goed lezen en dan pas reageren.
26-12-2011, 23:27 door Anoniem
Ik gebruik al jaren Avast home free edition.nu samen met malwareBytes.... en nooit last van virussen of spyware:))
27-12-2011, 09:21 door Anoniem
Het gaat inderdaad over Mobiele telefoons, vandaar het woord 'waardeloos'.

Wie kan hier zeggen dat hij een virus op zijn Smartphone had? Of dat er ook effectief eentje door een Antivirus programma op zijn toestel gedetecteerd werd?
27-12-2011, 17:45 door Anoniem
Door Anoniem: Ik gebruik al jaren Avast home free edition.nu samen met malwareBytes.... en nooit last van virussen of spyware:))

Is lezen nu echt zo moeilijk???

Het verhaaltje gaat over mobiele virusscanners.
28-12-2011, 11:28 door CCAMSTELVEEN
Maar de firewall werkt geheel niet als de telefoon niet geroot is...... en als je telefoon geroot is dan kunnen virussen weer schade aan richten. Vreemde keuze van AVG.

Test AVG mobile engine: http://youtu.be/jwF8g9vpRU8
03-01-2012, 11:29 door Mil0
Door CCAMSTELVEEN: Maar de firewall werkt geheel niet als de telefoon niet geroot is...... en als je telefoon geroot is dan kunnen virussen weer schade aan richten. Vreemde keuze van AVG.

Voor zover ik weet is het security model nog steeds in tact als je telefoon geroot is. Er is alleen een extra 'deur' toegevoegd, het toekennen van 'su' rechten aan een app, waar je als gebruiker nog steeds expliciet toestemming voor moet geven.

Die firewall feature van AVG klinkt wel interessant, maar tot ik een nieuwe test gezien heb vertrouw ik toch iets meer in Lookout. (jammer dat die niet meegenomen is in voornoemde test)
10-03-2012, 17:11 door Anoniem
Vandaag de gratis versie van AVG geïnstalleerd.
Resultaat was dat mijn camera niet meer werkt.
Ik heb "het ding" er terug afgesmeten, en de camera werkt nu weer terug.
06-12-2012, 14:21 door Anoniem
Dit jaar verliep mijn betaalde versie McAfee Mobile Security. Was tevreden, maar om elk jaar 29,99 euro te betalen blijft een hoop geld en zeker als er vele gratis virusscanners zijn. Daarna gratis virusscanner Avast mobile security op mijn android geïnstalleerd tot sinds gisteren, omdat ik eens wat anders wou, namelijk de AVG Pro voor 7,50 euro. Wat een miskoop. Mooie virusscanner met zelfs ingebouwde appslock, maar wat een afgang, de AVG Pro slurpt mijn accu binnen een no time in een uur leeg. Zelfs na het uitschakelen van enkel functies. Helaas voor mijn accu. Sinds vandaag verwijderd en toch maar weer teruggegaan naar de vertrouwde Avast antiteft virusscanner, gratis en goed. Helaas zonde van mijn verspilde 7,50 euro.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.