Privacy - Wat niemand over je mag weten

Veiligste e-mailclient

30-12-2011, 11:49 door Anoniem, 17 reacties
Beste,

Ik ben een leek op computergebied maar wil wel zo veilig mogelijk surfen op het internet en mijn computer gebruiken. Nu ik op tv en internet allemaal hoor/lees dat er de laatste tijd zoveel gehackt wordt ben ik gaan twijfelen of hotmail (dit gebruik ik nu) wel zo veilig is. Dus mijn vraag is of hotmail veilig is of dat er andere clients zijn die veiliger zijn?

Alvast bedankt,

James
Reacties (17)
30-12-2011, 12:10 door SirDice
Hotmail is geen client maar een (web)mail service. Het hebben van een hotmail account heeft geen enkele relatie met het wel of niet veilig zijn van een e-mail client. Elke mail-service kan misbruikt worden en op elke mail-service kun je spam of malware ontvangen.
30-12-2011, 12:15 door Anoniem
Bedankt voor het snelle antwoordt!
Ik doel niet op spam maar eerder op de sterkte van de encryptie en hoe makkelijk het is om in een account te komen.

Alvast bedankt,

James
30-12-2011, 12:23 door golem
Even als aanvulling : wat is dan wel een email-client.
Programma's zoals Thunderbird en Outlook.

http://nl.wikipedia.org/wiki/E-mailclient
30-12-2011, 12:24 door golem
Door Anoniem: Bedankt voor het snelle antwoordt!
Ik doel niet op spam maar eerder op de sterkte van de encryptie en hoe makkelijk het is om in een account te komen.

Alvast bedankt,

James

De zwakheid zal liggen in je wachtwoord en of het antwoord van je geheime vraag makkelijk is te raden.
30-12-2011, 12:29 door SirDice
Door golem: De zwakheid zal liggen in je wachtwoord en of het antwoord van je geheime vraag makkelijk is te raden.
Daar sluit ik me bij aan.

Let er, in het geval van webmail, wel op dat er SSL gebruikt wordt. Het befaamde "drie keer kloppen" verhaal wat ook opgaat v.w.b. webmail services.

http://www.3xkloppen.nl/nl/
30-12-2011, 15:01 door choi
Los van de privacy issues (het is gratis dus je dient te beseffen dat je weinig kan eisen op dit vlak) denk ik dat Gmail de beste security-opties biedt. SLL-voor zowel de inlogprodedure als de sessie zelf- is wel het minste dat je mag eisen van een webapplicatie. Gmail biedt daarnaast ook twee-factor authenticatie. Het is wat meer werk maar toch wel veiliger.
30-12-2011, 15:42 door golem
Hotmail heeft ook al dik een jaar SSL en de twee-factor authenticatie hebben ze ook een
jaar geleden aangekondigd. Geen idee of het er al is.
En inderdaad gezien de privacy issues en de enorme honger van google , lekker wegblijven
bij gmail. :)


En bij gmx.com lezen ze niet je mailtjes.
http://www.gmx.com/safe-email.html
30-12-2011, 15:46 door Anoniem
Email is sowieso zo onveilig als maar kan. Het feit dat je mail plaintext verstuurd en de tcp-ip pakketten zo makkelijk zijn uit te lezen zegt meer dan genoeg.

Email is pas veilig wanneer men gebruikt maakt van encryptie, een goed voorbeeld hiervan is PGP:
http://lifehacker.com/180878/how-to-encrypt-your-email
30-12-2011, 16:27 door Anoniem
Sommige mensen kunnen paranoide doen over beveiliging. Hotmail is veilig genoeg om te gebruiken voor je dagelijkse mail behoeftes. Ik gebruik het al jaren met succes, ook zakelijk. Daarnaast heb ik een andere e-mail client die een veel hoger en top beveiligingsniveau heeft - http://www.ritlabs.com/en/ - Ik weet ook wel wat van beveiligingstechnieken. Ik ben geen pro, maar mijn kennis daarin is wel groot.

Dit is ook waar:
De zwakheid zal liggen in je wachtwoord en of het antwoord van je geheime vraag makkelijk is te raden.

RjSeeker .c.c.
30-12-2011, 18:19 door choi
Door Anoniem:
Email is pas veilig wanneer men gebruikt maakt van encryptie, een goed voorbeeld hiervan is PGP:
http://lifehacker.com/180878/how-to-encrypt-your-email

Encryptie heeft pas zin als zowel verzender als ontvanger daar gebruik van maken. Ik denk niet dat ik mijn tandarts zover krijg dat hij encryptie gaat gebruiken.
En om encryptie te gaan gebruiken voor het maken van tandartsafspraken vind ik ook weer te ver gaan.

Voor huis-tuin-en-keukengebruik is gratis webmail een goede deal. Dat de aanbieders je data gebruiken voor marketing is part of the deal. Als je echt privacy gevoelige correspondentie voert-stel je bent activist in Iran of lid van Anonymous-dan kan je een betaalde account nemen bij een off-shore aanbieder (om uit handen van de PATRIOT act te blijven) waarmee je alleen versleutelde mail mee verstuurd en ontvangt.

Gewone stervelingen kunnen met wat minder. Ik heb bijvoorbeeld een account bij DDS.Voor nog geen 3 euro per maand krijg je een POP account (ook via een webinterface te benaderen) inclusief online opslagruimte en-voor de echte hobbyisten-een shell account.
30-12-2011, 23:10 door Anoniem
de veiligste gratis webmail welke ik ken is:
hushmail
31-12-2011, 06:34 door Anoniem
Er zijn verschillende vormen van veiligheid. In dit geval zijn de belangrijkste:

1. Kwetsbaarheden door fouten in de software
2. Kwetsbaarheden foor functies in de software
3. Transportbeveiliging
4. Privacy

Ad 1. Er worden vrij weinig kwetsbaarheden gerapporteerd, dus dat is niet zo onderscheidend. Dat geldt niet webmail, daarin worden vaak kwetsbaarheden aangetroffen.

Ad 2. Kies een client waarbij je HTML weergave uitschakelbaar is. Zorg er in ieder geval voor dat scripting niet mogelijk is. Aangezien sommige mail clients de instellingen van Internet Explorer gebruiken, zou ik die in ieder geval niet kiezen. Thunderbird is een mail client die in te stellen zodat HTML niet wordt gebruikt.
Gebruik geen webmail, dit geeft altijd een verhoogd risico.

Ad 3. Dit betreft het transport van het mailtje tussen jou en je provider. Versleutelingfuncties zijn aanwezig in vrijwel alle moderne mail clients. De vraag is of de provider het ondersteunt. In Nederland zijn veel providers nogal lui op dit gebied. Ze vinden dat je maar webmail moet gebruiken als je onderweg bent. Sommigen gebruiken SPF, waardoor je mail niet betrouwbaar kan verzenden vanaf IP's die niet in het netwerk van de provider liggen. Dat is natuurlijk helemaal geen goede houding. Caiway is een voorbeeld van hoe het niet moet.
Zorg ervoor dat je mail altijd ophaalt en geen gebruik maakt van bijvoorbeeld IMAP. Bij dat protocol blijft de mail doorgaans op de server van de provider.

Ad 4. Providers als Google (gmail) bieden zelfs garantie dat ze je gegevens graag hebben en analyseren. Er is dus helemaal geen sprake van privacy. Zulke providers laat je best links liggen.

Conclusie: webmail is niet veilig.
31-12-2011, 09:56 door Anoniem
denken jullie nou echt dat google mail indexeerd om informatie te bestuderen? je krijgt alleen was reklame gebaseerd op zoekwoorden die in mails voorkomen. Google kan het zich niet permiteren een schandaal omtrent lezen van emails op de nek te halen.

zoek eens naar 'goolge code of conduct' met een zoekmachine

KLM, Ahold, 2 universiteiten in Nederland en vele andere bedrijven gebruiken gmail voor hun domein.
En de gratis versie komt nu eenmaal met reklame.

registreer je eigen domein en betaal een paar tientjes per jaar

groetjes uit Nairobi

Paul
31-12-2011, 11:31 door Anoniem
Dan weet ik genoeg. Bedankt voor de moeite allemaal!

James
31-12-2011, 12:39 door Anoniem
Door Anoniem: Bedankt voor het snelle antwoordt!
Ik doel niet op spam maar eerder op de sterkte van de encryptie en hoe makkelijk het is om in een account te komen.

Gmail heeft SSL en de mogelijkheid om op niet vertrouwde computers extra SMS authenticatie toe te passen. Verder kan je mail accounts op je mobiel e.d. beveiligen met een unieke autorisatiecode, die kan je dan intrekken als je je mobiel verliest.
31-12-2011, 16:03 door Anoniem
Ik zou ook eens naar deze e-mail mogelijkheid kijken.
http://www.hushmail.com/

Is beveiligd [SSL] en je kunt er ook een gratis account aanmaken in het verleden moest je dan wel minimaal 1x per 3weken
je e-mailaccount bezoeken.
Dus ik weet niet of dat nog geld.
Succes ermee.
01-01-2012, 17:45 door choi
Door Anoniem: denken jullie nou echt dat google mail indexeerd om informatie te bestuderen? je krijgt alleen was reklame gebaseerd op zoekwoorden die in mails voorkomen. Google kan het zich niet permiteren een schandaal omtrent lezen van emails op de nek te halen.

zoek eens naar 'goolge code of conduct' met een zoekmachine

KLM, Ahold, 2 universiteiten in Nederland en vele andere bedrijven gebruiken gmail voor hun domein.
En de gratis versie komt nu eenmaal met reklame.

registreer je eigen domein en betaal een paar tientjes per jaar

groetjes uit Nairobi

Paul

Niemand heeft gezegd dat iemand van Google je mail persoonlijk zit te lezen. Maar denk je nou echt dat Google mijoenen steekt in het maken en onderhouden van gratis services als Gmail omdat ze een liefdadigheidsinbstelling zijn?

Natuurlijk worden de algoritmes van Google op je mailinhoud (en andere informatie die Google verkrijgt uit informatie uit andere services) losgelaten en gecorreleerd met andere data, of je nou een gratis of betaalde account hebt.


By submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content which you submit, post or display on or through, the Services.’

You agree that this license includes a right for Google to make such Content available to other companies, organizations or individuals with whom Google has relationships for the provision of syndicated services, and to use such Content in connection with the provision of those services.

You confirm and warrant to Google that you have all the rights, power and authority necessary to grant the above license.


Google Terms Of Service artikel 11
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.